Kalasdags - Clownen Zilloman & Co

Clownen Zilloman & Co

Antal barn på kalaset!

Tjolahopp!

 

Jag talar med många föräldrar varje dag om deras kommande kalas. Det som verkar bekymra folk mest är antalet barn på kalaset och hur lång tid kalaset ska vara. När det gäller tiden så har jag gett mina tips tidigare i bloggen så det är bara att titta tillbaka bland inläggen och få mina tips :o) men när det gäller antal barn så är det så svårt då man ibland har man vissa önskemål/regler om inbjudningar på dagis eller skola och många barn har ju väldigt bra kompisar utanför dagis och skola som kanske bör bjudas.

Jag kan inte ge några anvisningar om hur man ska se till så att det blir rättvist mm, men en riktlinje tycker jag själv är 10-15 barn för alla ska ha så trevligt som möjligt...både barn & vuxna. 

Om man känner att man själv, lokalen och födelsedagsbarnet klarar av fler barn så tycker jag att man ska pröva på att ha olika antal barn på kalasen. Då har man ju prövat allt :o)

 

Ett glatt kalasbarn.

 

Återkom gärna till mig med Era tips på hur man ska göra inbjudningsprocessen så lätt som möjligt eller om Du har något antal barn som Du tycker är passande. Det är alltid kul att höra hur andra resonerar!

 

Tack på förhand!

 

Moa 

Kalasservice
Postat 2011-01-25 14:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Smycken i present!

Hej hallå på Er kära läsare!

 

Jag är inne i en väldigt kreativ period just nu(därav kanske det blev lite paketinslagningstips här i i veckans inlägg på bloggen) och sen nyår har jag gått in & ut ur pysselaffärer och kikat efter nya, roliga projekt att genomföra. Dock har det inte blivit så mycket men jag har fått vara kreativ hemma då det är renovering med målning mm som gäller!

 

För några veckor sen så var jag på ett kalas och gav då till flickan som fyllde år ett fint halsband från vår kalasbutik. Hon blev verkligen superglad och jag insåg att det är verkligen underskattat att ge bort fina, hemgjorda smycken i present. Om man tycker om att pyssla så är det ju även roligt att välja ut färg och form så att det passar till det barn eller vuxen man ger det till.

För att piffa upp presenten så kan man göra en fin smyckespåse eller smyckeslåda som man placerar sitt verk i.

 

Här ser Ni några av våra smycken som vi har i vår butik. Örhängen kostar 50 kr/par och halsbanden ligger på 140-500 kr beroende på design. Man kan även få smycken gjorda efter egna önskemål. Design: Zilloman & Klara.

 

Som jag tidigare har nämnt här i bloggen så tycker ju även barn om att pyssla själva och då kan man plocka ihop ett fint smyckeskitt som man ger bort till födelsedagsbarnet(fungerar bra både till barn & vuxna).

 

Om man har svårt att hinna med så kan man köpa kitt som vi satt ihop till vår kalasbutik...dock så är detta mest anpassat för barn:

 

Tex så har vi Kakans lilla pysselväska för 150 kr där man kan göra sina egna halsband & armband.

 

Så ta Er till en härlig pysselaffär och låt fantasin flöda! Det är superkul...tycker jag själv i alla fall :o)

 

Moa

Present- & Julklappstips Sjöstadsteatern
Postat 2011-01-20 10:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dekor på paketen!

God morgon på Er kära läsare!

 

Redo för lite mer paketinslagningstips? Nu kommer jag att visa en fin dekoration som man kan ha på sina paket.

 

Som Ni ser på bilden nedan som är en bild från vårt skyltfönster här i Hammarby sjöstad så har är det mycket detaljer på paketen såsom vikningar, olika snören/band och andra dekoreringar. Den paketinslagning som vi har lärt oss kallas wrapping och det gör mig och några av mina kollegor till wrapartists.

 

Nu ska Nu få lära Er hur man gör en fin snurra som passar på många paket och för alla åldrar.

 

Snurra i paketpapper:

Börja med att klippa ut en fyrkant av ett papper i önskad storlek.

Vik den på mitten...

Öppna pappersbiten och vik den igen på den andra ledden så att det blir som ett kors av vikningen på pappersbiten.

Klipp sedan med en sax på alla de fyra vikningarna. OBS klipp inte enda in till mitten då pappersbiten ska hålla ihop fortfarande.

Sätt sedan en liten dubbelhäftande tejpbit i mitten på pappret och vik in en av kanterna. Om man inte har dubbelhäftande tejp så kan man ta en tejpbit som man "rullar runt" så att tejpbiten fastnar i sin egen ende så att det blir klister runt hela tejpbiten.

Vik sedan in alla kanter så att de fastnar i tejpen i mitten, som på bilden ovan. Voila och din fina snurra är klar för att placeras på paketet.

Här har jag placerat snurran på flaskinslagningen som jag beskrev här i bloggen igår men snurran passar utmärkt på vilket paket som helst :o)

 

Om man vill variera snurran och göra olika modeller så kan man göra såhär:

Här har jag gjort två varianter på snurran med hjälp av mönstersaxar. Ni kanske kan låna barnens och om de inte har någon mönstersax så kan jag verkligen rekommendera detta till pysselväskan. Man kan göra otroligt mycket fint mönstersaxar.

På dessa snurror har jag använt två olika mönstersaxar och på den vänstra snurran har jag klippt med mönstersax i vikningarna in till mitten men på den högra har jag klippt runt hela fyrkanten från start och använt en vanlig sax i vikningarna till mitten. Pröva Dig fram för att hitta den variant som Du gillar mest och kanske ha olika på olika paket.

 

Jag har många tips på dekorer och paketinslagning. Är detta något som Ni vill se mer av? Skriv gärna en kommentar i fältet nedan så ska jag tipsa om mer kreativa paketinslagningar :o)

 

Bara så att Ni vet så har vi paketinslagningskitt här i vår kalasbutik. Då får man en mönstersax, en bandsplittare(en sådan som man använder för att dela på paketsnören i mindre delar) som gör topptjusigt resultat samt så får man 3 rullar med paketinslagningspapper i högsta kvallitet. Vi har många olika papper som har både dubbelsidigt tryck och enkelsidigt samt i många olika färger och mönster. Rullarna är på 3 meter vardera. Detta paket kostar 150 kr och Ni finner vår webshop här 

 

Ha en härlig dag nu och slå in massa fina paket!

 

Moa

 

Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-19 09:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lär Dig Paketinslagning!

Tjenare!

 

Ett måste på alla kalas är självklart paketen!! Som jag har nämnt tidigare så har vi en tjänst här hos oss där vi slår in paket på tex köpcentrum mm. Jag har även nämnt att vi har haft kurser i paketinslagning här i vår lokal i Hammarby sjöstad. 

 

Jag tänkte lära Er en lätt och mycket fin inslagning av cylinderformade saker såsom flaskor, fina höga burkar, ljus mm.

Denna inslagning är mer för oss vuxna då man ser lite av innehållet( VAAA???! tänker Ni nu..men det blir en fin inslagning som jag själv brukar använda mig av när man tex ska på middag och ge bort en flaska fin olja/vinäger eller kanske en flaska vin) och det är ju inte så kul för barnen.

Men lugn...imorgon tänkte jag visa Er några fina och enkla paketdekoreringar som passar mer än väl till barnpaket!

 

Följ bilderna nedan och gör Din egen inslagning!

 

Flaskinslagning:

Börja med att ta ut en fyrkant av pappret. Jag brukar använda mig av hela pappersrullens bredd för att få så många raka kanter som möjligt. Sedan viker Ni denna på "nästan mitten" lämna ca 1,5 cm ute i kanten såsom på bilden. 

På bilden ovan har jag valt ett papper med tryck på båda sidorna. En sida är helt röd och den andra sidan är vit med röda prickar. Självklart fungerar vilket papper som helst!

Sen börjar Ni vika pappret som en klassisk solfjäder från ena sidan med önskat avstånd(på bilden ca 1-1,5 cm/vik). Det är samma vik som man brukar göra på smällkaramellen under julen :)

Vik till mitten på pappret, alltså till toppen på trekanten.

Placera flaskan i det ovikta hörnet(i detta fall är flaskan en alkoholfri glögg från i julas med lingonsmak). Fäst pappret med flaskan med en liten tejpbit.

Rulla flaskan ända till mitten och om man önskar så kan man "säkra" flaskan i detta läge genom att fästa en bit tejp(gärna dubbelhäftande tejp så den inte syns) vid mitten. Låt den vikta sidan vara fri från flaskan.

Dra ihop vikningen till mitten så det blir som en solfjäder och fäst med hjälp av ett snöre på den nedre delen av flaskan. Här har jag valt att dra snöret 2 varv runt flaskan, splittat snörena så att de blir i mindre delar och gjort en rosett. NU är flaskan klar!!!

 

Om man önskar variera flaskinslagningen så har jag här några varianter:

Här ser Ni att jag har dragit rosetten till andra sidan och fäst den nedre delen av solfjädern som var under snöret i den övre solfjädern. Detta gjorde jag med hjälp av en tejpbit som var duvbbelsidig för att undvika att tejpen syns på inslagningen. En kul variant!

Här har vi en annan variant där jag har tagit en bit av samma papper men med den andra sidan(den sida som är vit med röda prickar) och satt på den nedre delen av flaskan. På denna kan man sen skriva något, sätta snöre, placera ett fint kort med snöre eller varför inte en fin dekoration(som jag kommer ge exempel på imorgon). Mycket tjusigt :o)

 

Hör gärna av Dig med eventuella frågor om paketinslagning och om Du vill hitta fina papper så har vi många här hos oss i Hammarby sjöstad som man kan köpa. Maila mig vettja om Du har svårt att komma förbi så kan jag maila Dig bilder på våra papper :o)

 

Min mail är moa@zilloman.com

 

Ha en härlig dag och jag hoppas att Ni har användning av flaskinslagningen!

 

Moa

Eventservice Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-18 14:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ett presenttips med tema Miljö

Hej hopp!

 

Nu har jag skrivit en massa om Clownen Blomman som är min Clownfigur. Varför jag tycker att det är så passande att skriva om Blomman just nu är kopplat till Kalasdags nya tema: Miljö.

Här kommer Nu ett presenttips på i samma tema. Jag har tipsat om denna tidigare(då som julklappstips) men passar bättre in nu.

Blomman fått egen väska så barnen själva kan upptäcka naturen såsom hon tycker är kul:

 

Blommans Upptäck-Naturen-Väska

 

 

Med Förstoringsglaset i denna fina blomväska kan du titta närmare på både blommor, blad och djur. I Insektsburken kan du tillfälligt fånga in ett ”litet kryp” och se det uppförstorat.  Med hjälp av Blompressen kan du bevara vårens och sommarens blomsterminnen.

 

Innehåll:

1 fin väska

1 förstoringsglas

1 blompress

1 Insektsburk

 

Pris: 350 kr

 

En aktiv och bra present som kan aktivera både barnen och de vuxna i familjen!

 

Ni hittar varan och andra presenter i vår kalasbutik här

 

--

 

En annan rolig present med temat miljö tycker jag är detta söta trädgårdset i tyg från Oskar & Ellen. Denna säljs på många olika leksaksbutiker

 

Det som jag också har funderat på som present när det gäller Clownen Blomman och temat Miljö är att ge bort fröpåsar och som ett startkitt för barnen att odla sina egna växter. Detta kan vara ett tips för Dig som vill sätta ihop en egen "Miljöpresent".

 

Många glada hälsningar

 

Moa

Clownen Blomman Kalasservice Present- & Julklappstips
Postat 2011-01-17 10:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dags för FORMEX mässan!

God kväll kära läsare!

 

Nu börjar det närma sig Formexmässan här i Stockholm och det är en branschmässa på Stockholmsmässan den 20-23/1 2011. Vi brukar åka dit med jobbet för att titta på passande presenter till våra barnkalas, hälsa på samarbetspartners och nu även tittar vi efter fler varor till vår Kalasbutik!

Det finns många olika och bra leverantörer och vi brukar mest hålla till bland barn&leksaker :o)

 

På mässan ska vi träffa ett företag som heter Den Goda Fen som har mycket välgjorda och fina maskeraddräkter mm för barn. Detta företag håller till på Värmdö utanför Stockholm, detta är väldigt roligt eftersom att Clownen Zilloman & Co är ett Värmdöföretag från början :o)

 

Mer om Den Goda Fen och deras produkter finner Ni här

 

Hoppas Ni hittar spännande och fina varor!

 

God Kväll!

 

Moa

 

Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-12 19:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Presentproblem och Julklappstips!

Hej hopp!

 

Åh vad skönt det är att slasket nästan är borta redan. Att ge sig ut i gårdagens väder kändes nästan som en riktigt läskig äventyrsfilm där man är osäker på hur det ska gå mot slutet. Bara att sitta på kontoret eller hemma och titta ut på ovädret kändes spännande :)

 

Nu till helgen så ska jag iväg på ett kalas där vi ska ta med en present till födelsedagsbarnet, det händer nästan varje helg att någon av våra medarbetare ska ta med sig en present på kalas och det är olika åldrar varje gång. Nu har vi lite olika varor i vår kalasbutik men i flera år så har jag sprungit runt i olika affärer för att hitta passande presenter och i passande prisklass.

 

Jag själv föredrar ordentliga presenter som antingen är i trä eller presenter som aktiverar barnen på något sätt. Det är även kul att ge någon fin och bra present av bra kvalitet som barnen kan lära sig något av. Det finns bla ett Pippi spel som heter Pippis Pluttifikationsspel där man får spela och samtidigt lära sig om matte med bilder och siffor. Detta är självklart till äldre barn. När det gäller yngre barn så finns det mycket fina instrument, spel, pussel och fina kitt som butiken eller leverantören satt ihop.

 

Här i vår kalasbutik så är tanken att barnen ska aktiveras på olika sätt med hjälp av presenten. Vi har satt ihop olika kitt som vi döpt efter våra egna Clowner som har olika teman som pyssel, natur och musik. Det är superkul, tycker jag själv, att gå runt i butiker och hitta olika varor och själv sätta ihop det till passande kitt, men om man har ont om tid eller behöver inspiration så kan man självklart komma till oss i butiken och få hjälp.

 

Då vi inte har en fungerande webbshop än så tänkte jag börja med Presenttips här i bloggen. På denna tid på året så kan det ju även bli ett Julklappstips :) Här kan Ni få inspiration till Era egna gåvor eller beställa av oss. Vill Du göra en beställning på någon av våra varor så kan Du skicka ett mail till mig på moa@zilloman.com

 

En av våra aktivitetslådor är Clownen Fiffis Stora Pysselväska:

 

Med hjälp av materialet i denna gröna, fina väska kan du göra Kreativa och Konstfulla kort, Armband & Halsband och annat som Du själv hittar på. 

Pris: 350 kr

 

Ni får gärna fråga mig om Ni önskar fler tips på var och hur Ni kan ordna Era egna kitt och presenter.

 

Moa

 

 

 

Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-10 13:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Pysseltips!

Vi har ibland pyssel på våra barnkalas och event. Jag tänkte dela med mig av några pysseltips:

 

Partyhattar

Hitta en bra mall på nätet eller gör en egen mall för partyhatt i lite tjockare papper och kopiera upp dom så det räcker till alla barn i olika färger. Sen kan barnen måla på dom, klistra på fjädrar, paljetter, bokmärken, silkepapper mm. Vipps så är partyhattarna till fikat och resten av kalaset klara att använda.

TIPS! man kan variera färgen på snöret till hatten så det passar till varje hatt. Det finns flera färger på elastiska snören

 

Här är Clownen Vigge på kalas och pysslar fram fina partyhattar med kalasbarnen

 

Armband & Halsband

Det klassiska men ack så roliga pysslet är armband och halsband. Om barnen har flera olika sorters pärlor att välja mellan blir det roligare att pyssla. Vi brukar ha fina träpärlor, vanliga färgpärlor, glitterpärlor i olika förmer och genomskinliga pärlor etc. Det finns så mycket roliga pärlor och tillbehör man kan använda för att få till riktiga konstverk. 

TIPS! ha fina papperspåsar som barnen kan lägga sina verk i så kan de ge bort armbandet/halsbandet om de önskar och det känns det lite häftigare med enkla medel. Barnen kan även få göra sina egna påsar. Dekorera med presentsnören, bokmärken, klistermärken mm.


 

Kronor

Det finns många fina varianter på prins- och prinsesskronor på nätet som man kan skriva ut och kopiera till alla barn på kalaset. Även här kan man använda fjädrar, färgpennor, paljetter, bokmärken, glitter och glitterpennor för att göra en häftig krona.

TIPS! Ha kronor i olika färger så barnen får välja sin favorit.

 

Ansiktsmasker

Ansiktsmasker kan användas i nästan alla teman och vid alla högtider men då kan man anpassa färger, form och pysselmaterial efter vilket tema man har vid det specifika tillfället. Det finns många fina masker som man kan köpa färdiga i pysselaffärer men man kan även klippa ut olika former i tjockpapper. Detta brukar bli en succé och maskerna sitter på under hela kalaset!

TIPS! Det brukar vara kul att ha olika former på maskerna.

 

Nu när Julen börjar närma sig så är det perfekt med julkortspyssel, att pyssla fram dekoration till granen och pyssel där barnen gör sina egna julklappar.

 

Hoppas detta kan ge lite inspiration till Ditt barnkalas, familjefest eller varför inte lite trevligt pyssel hemma med barnen!

 

Moa

 

 

Kalasservice
Postat 2010-11-02 15:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'