Kalasdags - Clownen Zilloman & Co

Clownen Zilloman & Co

Vi bygger en kalasbutik!

Hej kära läsare!

 

Dagen till ära så sysselsätter jag mig med att bygga upp Zillomans kalasbutik här i vår lokal i Hammarby sjöstad. Det har kommit leveranser till oss hela veckan med varor och uppbyggnaden är i full gång.

Butiken kommer att vara en liten present- & kuriosabutik med ett litet urval av fin, fina presenter, smycken för både barn och vuxna, lite trollerisaker mm. Sortimentet kommer att variera och vi kommer även ha fina clownnallar och annat material till våra artister.

 

Den del av lokalen som kommer vara butik som den ser ut dagen till ära.

 

Just nu kryllar "kontoret" av presentlådor, fina papp- och celofanpåsar, varor och stora lådor och detta samtidigt som vi ordnar för vår premiär för Sjöstadsteatern på söndag den 31/10. Vi förbereder även en kurs som är på tisdag, den 2/11, här i lokalen. Kursen är i Unik paketinslagning där vi lär ut konsten i att slå in paket, sk Wrapping.

 

Några paket som vi slagit in med wrappingtekniken.

 

Det är kul med nya projekt och Ni är varmt välkomna på Teater, Kurs eller titta förbi Kalasbutiken här på Hammarby Kaj 50A, Stockholm. Öppningen för butiken är den 8/11 kl.11.00!

 

Nu är det återigen helg och jag hoppas på att det "varma" vädret håller i sig. Min helg kommer fyllas av barnkalas där jag bla ska vara ballongvikare och superhjältinna.

 

Ha en superhärlig helg nu så återkommer jag med rapport och bilder från helgen på måndag!

 

Glada och till stunden Soliga hälsningar!

 

Moa

Postat 2010-10-29 12:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

PREMIÄR! Barnteater i Hammarby sjöstad!

Nu är det äntligen dags för premiär här hos oss på Clownen Zilloman & Co!

 

På söndag den 31/10 kl.14.00 öppnar vi vår barnteater i Hammarby sjöstad. Den första föreställningen kommer att besökas av en busig Häxa som har en härlig och interaktiv Sagoglänta med barnen och de föräldrar som är med. Passar bra här i Halloweentider!

 

Under våren och hösten har vi flera olika föreställningar med flera olika teman och artister. Teatern ligger på Hammarby Kaj 50A och vi kommer att erbjuda föreställningar på tisdagar och söndagar. På tisdagförmiddagar kommer vi främst ta emot förskolor och skolklasser och på söndagar är det familjernas tur.

 

 

TIPS! Om man har ett barnkalas i närheten av oss finns det även möjlighet att ta med sina barn från kalaset och komma på föreställning hos oss i teatern.

 

Biljettpris: 60 kr

 

För att ta del av höstens och vårens program samt mer information kan du titta här

 

Varmt välkomna!

 

Moa

Sjöstadsteatern
Postat 2010-10-27 16:03 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Helgen som var och tips på Superhjältekalas!

Hej alla glada läsare!

 

Nu börjar man landa efter en helg full av härliga kalas!

 

Som jag nämnde tidigare så var vi med på Café Opera i lördags och firade Loppi.se som fyllde 1-år. Vår ballongvikare Linda hade fullt upp med att vika figurballonger till alla barn som var på plats och sen kryllade hela kalaset av färgglada svärd, hundar och blommor mm.

Jag och min clownkaraktär Clownen Blomman minglade runt med fina trolleritrick och annat bus samtidigt som min kollega Linnéa informerade om kalasdags.se och våra egna barnkalasbesök. Kalaset var en succé och hela Café Opera var fyllt av barn och föräldrar!

 

Här kommer några bilder från kalaset:

Clownen Blomman & Linnéa

 

Clownen Blomman trollar för barn och vuxna!

 

Clownen Blomman och hennes magiska rep

 

I övrigt så har helgen innehållit flera Clown- och Prinsessbesök på kalas samt ett helhetsbesök på ett riktigt Superhjältekalas:

 

Superhjältarna Ville & Vilma besökte ett 5-års kalas i lördags och var med på hela kalaset. Från att servera tårta och ta hand om presenterna till en riktig Superhjälteshow med trollerier och spännande uppdrag för att kunna ta sig fram till skatten i slutet av kalaset.

 

En annan rolig sak som barnen fick göra på kalaset, och som jag verkligen kan rekommendera, var att göra sina egna Superhjältemasker med färg, glitter, fjädrar mm. I ett kick så såg alla kalasbarnen ut som fina Superhjältar själva. En riktigt härlig och kreativ aktivitet för barnen!

 

Vi hörs snart igen!

 

Moa 

Postat 2010-10-26 13:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skattjakt

Det finns många sätt att dela ut godis på kalaset. Under dessa år som man varit med på många olika kalas så har man fått många härliga tips på hur man kan dela ut godispåsarna och jag tänkte dela med mig av några tips:

 

Fiskdamm

Den klassiska fiskdammen fungerar alltid. Vi har valt att ha en sk Levande Fiskdamm där det händer magiska och oanade saker. Där det bubblar såpbubblor, lever en tokig krokodil och glad groda som pratar med fiskaren och gör massa bus med den som fiskar.

Clownen Kakan och vår Levande Fiskdamm

 

Godisträd

Lite som Pippi Långstrum och hennes sockerdrickaträd så kan man hitta ett fint träd som man knyter upp alla godispåsarna i. Barnen får sedan var sin påse när det är dags att gå hem. Dock så måste det självklart vara en vuxen som tar ner påsarna om man inte hittar mindre träd eller buskar där barnen kan ta ner påsarna själva.

När jag såg detta första gången så tyckte jag det var väldigt fint rent dekorativt och det känns väldigt sagoaktigt att ha ett riktigt godisträd!

 

Skattjakt

Det finns många sätt att ha skattjakt på: barnen kan få ledtrådar som leder fram till skatten, man kan göra en fin karta som barnen får gå efter för att hitta skatten eller att de får genomföra flera uppdrag för att nå skatten. Detta brukar bli succé på alla sätt!

Fylla sin egen godispåse

Ett annat roligt sätt är att barnen får fylla påsen själva på olika stationer: Man delar ut en tom påse som barnen får fylla med godis, ev leksak, russin mm på olika stationer på kalaset. Gå med barnen i grupp och tänk på att ha godisar etc med papper på så man kan ta med händerna och lägga i allas påsar. Detta kan mixas med en skattjakt eller att barnen får göra "uppdrag" för att få nästa del av påsen. Detta för att det ska bli lite extra spänning :o)

 

Hoppas detta kan ge lite inspiration till godisutdelandet på kalaset och hör gärna av Er med ev frågor eller funderingar eller kanske med Era egna godistips!

 

Ha en härlig dag i kylan så återkommer jag med bilder från helgen imorgon!

Postat 2010-10-25 10:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dags för helg!

Nu är det helg och det innebär för oss en massa spännande uppdrag:

 

På lördag ska vi vara med Kalasdags.se på Café Opera och fira Loppi.se som fyller 1 år. Jag själv kommer att vara med på plats med min Clownen Blomman som ska trolla och mingla runt bland gästerna. Vi kommer även ha flera aktörer på plats med figurballonger till alla barn mm.

Spännande!

 

Clownen Blomman


En annat roligt uppdrag som vi har i helgen är att våra Superhjältar Ville & Vilma ska vara med och fira ett 5-års kalas. Det är ett 2 timmars upplägg med mingel, fika, barnen ska få göra sina egna Superhjältemasker, Ville & Vilmas superhjälteshow med trolleri och bus, figurballonger och skattjakt där de får göra flera uppdrag för att nå och få ta del av skatten!

Vilket upplägg!

---

Nä, nu ska jag fortsätta packa ihop allt material till De Clowner, Prinsessor och Superhjältar mfl som ska ut på spännande äventyr i helgen!

 

Trevlig helg nu!

 

Kalasservice
Postat 2010-10-22 12:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Halloween närmar sig med stormsteg!

Nu är det dags för Halloween igen och varför inte förgylla barnkalaset eller familjefesten med en riktigt Häxa som kommer på besök?! 

Häxa på besök med en spännande trollerishow och figurballonger till alla barn!

Vår tokiga Häxa gör entré till läskig musik, hon håller sedan en trollerishow med barnen och de vuxna som önskar. Hon berättar...och leker...och trollar så som bara riktiga Häxor kan och med barnens hjälp så lyckas trollerierna perfekt!

Besöket avslutas med att Häxan viker fina figurballonger till alla som önskar!

Tid: 45 min

Självklart har vi även många roliga och passande lekar, Halloweenansiktsmålning och andra härliga upptåg som kan passa på kalaset eller festen.

Ett roligt och underhållande inslag i den vanliga Halloweenfesten!

Postat 2010-10-21 18:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'