Kalasdags - Clownen Zilloman & Co - Skattjakt

Skattjakt

Det finns många sätt att dela ut godis på kalaset. Under dessa år som man varit med på många olika kalas så har man fått många härliga tips på hur man kan dela ut godispåsarna och jag tänkte dela med mig av några tips:

 

Fiskdamm

Den klassiska fiskdammen fungerar alltid. Vi har valt att ha en sk Levande Fiskdamm där det händer magiska och oanade saker. Där det bubblar såpbubblor, lever en tokig krokodil och glad groda som pratar med fiskaren och gör massa bus med den som fiskar.

Clownen Kakan och vår Levande Fiskdamm

 

Godisträd

Lite som Pippi Långstrum och hennes sockerdrickaträd så kan man hitta ett fint träd som man knyter upp alla godispåsarna i. Barnen får sedan var sin påse när det är dags att gå hem. Dock så måste det självklart vara en vuxen som tar ner påsarna om man inte hittar mindre träd eller buskar där barnen kan ta ner påsarna själva.

När jag såg detta första gången så tyckte jag det var väldigt fint rent dekorativt och det känns väldigt sagoaktigt att ha ett riktigt godisträd!

 

Skattjakt

Det finns många sätt att ha skattjakt på: barnen kan få ledtrådar som leder fram till skatten, man kan göra en fin karta som barnen får gå efter för att hitta skatten eller att de får genomföra flera uppdrag för att nå skatten. Detta brukar bli succé på alla sätt!

Fylla sin egen godispåse

Ett annat roligt sätt är att barnen får fylla påsen själva på olika stationer: Man delar ut en tom påse som barnen får fylla med godis, ev leksak, russin mm på olika stationer på kalaset. Gå med barnen i grupp och tänk på att ha godisar etc med papper på så man kan ta med händerna och lägga i allas påsar. Detta kan mixas med en skattjakt eller att barnen får göra "uppdrag" för att få nästa del av påsen. Detta för att det ska bli lite extra spänning :o)

 

Hoppas detta kan ge lite inspiration till godisutdelandet på kalaset och hör gärna av Er med ev frågor eller funderingar eller kanske med Era egna godistips!

 

Ha en härlig dag i kylan så återkommer jag med bilder från helgen imorgon!

Inlagt 2010-10-25 10:27 | Läst 11548 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'