Kalasdags - Testpatrullen

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

Testat: Filimundus app Pettsons uppfinningar

Filimundus gör appar till iphone och ipad med kända figurer som Pippi och Pettson & Findus. Den senaste appen "Pettsons uppfinningar" är en riktig fullträff! Min snart femåriga tjej fick klura en hel del och höll på att kikna av skratt mellan varven. En app som både är rolig och gympar hjärnan!

Gubben Pettson är som bekant en klurig gubbe som gillar att experimentera och bygga saker. I appen Pettsons uppfinningar behöver Pettson hjälp av Findus att sätta ihop delarna till uppfinningarna så att ett problem löses.

Så här kan det se ut när man kommer in och ska lösa ett problem. Till vänster på den beiga ytan ser man alla delar som behövs till uppfinningen. På den vita ytan (pappret) ska man sen sätta ihop delarna rätt och sen dra i spaken för att se så att alla bitar hamnat på rätt plats.

Appen innehåller 25 olika uppfinningar, med stegrande svårighetsgrad. Efter varje löst problem får man ett kugghjul som belöning. Kugghjulen behöver man sen i lösningen av det sista problemet. Så här ser startsidan ut (här har vi löst en del problem och fått några kugghjul som belöning).

Här har vi byggt ihop en uppfinning som löser problemet med gumman som ska gungas i sin gungstol. Monstret skrämmer råttan som springer på bandet så att kugghjulet vevas runt så att det fästa repet drar i gummans gungstol.

Pettsons Uppfinningar får fem av fem kugghjul av testpatrullens fyraochetthalvtåring Fredrika.

Du kan köpa appen (som funkar för både iphone och ipad) för 15 kr i AppStore / iTunes. Vi tror att appen lämpar sig för barn mellan 4 och 9år, men även äldre barn kan tycka det är roligt.

Postat 2012-06-13 22:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'