Kalasdags - Testpatrullen

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

Testat: Kalas på Junibacken!

I söndags blev testpatrullen bjudna till Junibacken för att testa deras barnkalas!

Det var 7 förväntansfulla barn i åldrarna 3-11 som mottogs redan i entrén av kalasledaren Jasmine.

Efter att hängt av oss meddelade 3-årige Matteo att det är han som fyller år.

Så här kan ett kalas på Junibacken gå till

Efter ca 20 minuters lek i den nya utställningen där jag tror de testade precis allt och där Jasmine lät dem upptäcka själva men även hjälpte till med att lyfta upp på motorcykel mm, var det dags för sagotåget.

Jasmine tog med sig 6-åringarna i sin vagn och de lipade åt den läskiga draken, ingen att vara rädd för! 3-åringarna satt med stora ögon och jag tror inte de rörde sig alls under hela resan.

Efter sagotåget fick barnen bestämma om de ville leka vid Pippishus eller gå ner till den andra utställningen och leka. Det var Pippis hus som lockade mest och Jasmine åkte rutschkana med de barn som inte helt ville åka själva. 11 åringarna tog varsin 3-åring mellan benen och det hoppades hage och lektes inne i Pippis hus.

15 minuters rutschbaneåkande räckte gott, sedan var det dags för Lennart Hellsing-teater som var ett potpurri av hans fantastiska texter, allra mest sång. Man kan ju inte låta bli att fnissa åt hans texter och flera av dem kunde vissa av barnen. Uppskattat sitta still en stund och ryckas med.

Lagom till att barnen blev hungriga och i avgränsad del av restaurangen hängde ett helt fång av ballonger som visade att här minsann var det kalas med besked! Och vilket kalasbord vi möttes av!

Det var pirattema (man kan även välja prinsesstema) och vid varje barns plats fanns en liten skattkista, med guldpengar till de flesta men till vårt lilla allergibarn låg det godis utan vare sig mjölk eller ägg i.

Alla fick pannkakor och ett alldeles eget fat med ägg- och mjölkfria pannkisar var framdukat till födelsedagsbarnet. Istället för grädde och sylt serverades sorbetglass, strössel och godis som pålägg. Barnen kunde först inte se sig mätta men började så snart att kalasa på så gott de mäktade med.

Jasmine frågade sedan om någon ville bli ansiktsmålad, titta så fina de blev!

En katt och en hund

Jasmine målar en tiger

Sist men inte mist var det dags för fiskdamm, och en lagom fylld godispåse damp ner, igen fick allergibarnet en för honom bra godispåse. Med beröm godkänt för att Junibacken hanterar allergier så självklart och galant!

Vad tyckte Testpatrullen?

- Bästa pannkaksbordet jag någonsin sett! (M 6 år och A 11 år)

- Vill åka sagotåget snart igen! (T 3 år)

- Vilket underbart kalasigt kalas! (T 6 år)

- Hellsing har kalasiga texter, i allafall roligt knasiga. (H 11 år)

- Nästa år, är det jag som fyller år då igen på Junibacken? (M 3 år)

- Får man ta hem Pippis skattkista, verkligen? (H 3 1/2 år)

Junibackens kalas rekommenderas! Det var lagom tempo, lite vila emellan aktiviteter och väldigt bra arrangerat tyckte vi. Kalasdags.se tipsar om att man kan gå ihop flera föräldrar och ha kalas för sina barn här.

Vi tror att det passar barn i åldern ca 3 till ca 7 år allra bäst.

 

allergi Junibacken Lennart Hellsing Pippi Långstrump ägg- och mjölkfritt
Postat 2011-12-08 16:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'