Kalasdags - Testpatrullen

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

Testat: Audiospot Studios i Malmö

Kalasdags testpatrull fick in ett superkul uppdrag som vi tyvärr inte själva kunde anta. Men vi ville samtidigt inte låta kalasdags.se läsare missa detta så vi beslöt oss att efterlysa testare i Malmöområdet och fick napp i Marita Hedström som mer än gärna kunde tänka sig att ställa upp med en testpatrull. :)

Här kommer Maritas rapport

Rapport från Audiospot Studio Malmö 2012-04-06

Vi beslöt oss för att besöka Audiospot Studio i Malmö på Långfredagen för att fira min yngsta dotter som fyllde 12 år.

Hon älskar sång och musik. Detta var ett perfekt koncept för hennes partyplaner. Totalt blev de tio stycken som besökte studion, fem tjejer och fem killar, alla i åldern 11-12 år.

Före besöket fick vi titta på Audiospots hemsida för att välja ut vilka två låtar som skulle spelas in, det fanns en lång lista, många som de flesta känner till. Tre till fem låtar rekommenderades att vi valde inför besöket. En del låtar är svåra att få till om man är många eller helt enkelt bara svåra att sjunga, då kan det vara bra att ha några i reserv. Låtvalen blev  "Popular" och "Genom eld och vatten".

Väl på plats blev vi glatt välkomnade av Jimmy och Tommy. Två spexiga och mycket trevliga killar med många år i branschen.

Linnéa och Jimmy försvann för en snabb överläggning om låtval och vi andra bekantade oss med lokalen som var fräsch och fin för alla partysugna.

Innan inspelningen blev alla barnen fotograferade framför en sk green screen, alla lite spända och förväntansfulla. Med Jimmys roliga tillrop blev det en glad och fin bild till cd-skivan.

När fotograferingen var klar underrättades de andra deltagarna om vilka låtar som skulle spelas in och de fick därefter öva på låtarna ett par gånger. En skärm med text (ā la karaoke) fanns i lokalen och det var lätt för dem att sätta texterna efter lite hjälp från Jimmy.

När alla övat fick de gå in i studion, fem i taget, tjejerna för sig och killarna för sig. Hörlurar och mikrofoner delades ut till var och en. Sen var det dags för inspelning. Det syntes på barnen att de tyckte det var kul och lite häftigt, en RIKTIG studio ... Vi andra stod på utsidan och kikade på medan man hörde låten och sången i högtalarna. Samma sak upprepades med låt nummer två. Slutligen blev det en Happy Birthday-låt (a capella) till Linnéas förtjusning.

Efter inspelningen blev det servering av saft och korv, därefter fick de varsin glass och det fanns så klart laktosfri glass för de som önskade. Medan låtarna mixades ihop passade barnen på att dansa lite, det gick bra att ta med egen skiva men det glömde vi bort i påskstressen. Paketutdelning hann vi också med innan det var dags för hemfärd. De fick också höra en liten snutt av sin egen sångprestation, en i taget, UTAN musik.

När allt var färdigmixat var det dags för alla att få med sig varsin fin cd-skiva med bild på medverkande. Alla som ville fick lämna sin e-postadress. Några dagar efter partyt skickades foto ut som tagits under timmarna på Audiospot Studio. Uppskattades!

Så här såg CD'n ut - superkul minne från Audiospot Studio!

Partyt varade i två timmar och det var väl spenderade timmar. Jag tror att alla var lika nöjda och jag skulle definitivt kunna hitta en anledning att komma dit igen. Audiospot anordnar förutom kalas även möhippor, företagsfester med mera, både med och utan mat/snacks och dricka.

Jag kan VERKLIGEN rekommendera Audiospot Studio till alla som vill göra något annorlunda på kalaset. Trevlig personal, kul koncept, proffsigt utförande och verkligen det där lilla extra!

Skrivet av Marita Hedström tillsammans med nyblivna tolvåringen Linnéa

audiospot studio
Postat 2012-04-19 21:31 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Testat: Spelet Sopberget från GroLeksaker

Testpatrullen har haft förmånen att få provspela ett helt nytt spel - Sopberget från GroLeksaker. Faktum är att spelet vi fick var det allra första ut från tryckeriet. Gissa om vi var glada och sugna på att testspela!

Sopberget - ett fasligt skräpigt äventyr

Spelet går ut på att göra sig av med sopor på olika miljöstationer som finns runt om på spelplanen.

Man lär sig mycket om sopsortering och blir medveten om att nästan allt vi gör måste vi sen ta hand om - ofta i form av sopor. Det finns mycket matnyttigt om miljön och sopsortering både i spelet och i materialet (regler mm) som medföljer.

Händelsekorten och de olika spelfigurernas beskrivningar är roligt skrivna. Spelplanen är färgglad och snygg
och man kan inte låta bli att titta på den för att försöka hitta nya
detaljer.

Spelet är lätt att komma igång med och är roligt och det går ganska fort att spela klart. Speciellt händelsekorten tyckte barnen var skojiga. Vill man få mer action tipsar Testpatrullen om att man ändra reglerna lite så att man får ta händelsekort vid andra tärningsiffror än bara 1.

Spelet passar åldrarna 7-99 år och man kan spela 2-6 spelare.
Självklart är spelet miljövänligt tryckt på FSC-kartong/Cyclus-papper!

Vad tyckte Testpatrullen?

Här är några av de saker som Testpatrullen sa om spelet

- Man lär sig om sopsortering

- Det är kul!

- Man kunde fuska, hehehe....

- Man blir arg när man får plocka upp sopor!

- Bussen gick inte för Farbror Lennart hade köpt en ny bil!

Köp spelet hos GroLeksaker

 

Gro Leksaker miljö sopberget sopsortering
Postat 2011-11-29 23:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Testat: Pysselkalas på Kafé Kreaktiv

Kafé Kreaktiv är ett café med goda teer, gott kaffe och smarriga mackor och bakverk. Inredningen är personlig, udda och väldigt väldigt hemtrevlig med vaxdukar, olika små soffgrupper, bord och stolar i olika stilar. Det känns faktiskt som man sitter i nåns kök!

Förutom att vara det här urmysiga caféet så är det också ett pyssel och handarbetesställe. Som gäst får man också chansen att utmana sin kreativitet och skaparlusta. Man kan hyra plats vid en symaskin, lära sig virka, gå stickkurs eller bara sitta i den här kreativa miljön och få både inspiration och lugn och ro att pyssla med något eget eller komma igång med nåt handarbete.

Kommer man med barn kan man köpa en färdig pysselpåse som innehåller ett komplett kit för att göra ett riktigt fint pyssel.

Pysselpåsarna kan ha lite olika innehåll och följer aldrig nån färdig mall så att alla resultat blir likadana. En populär och uppskattad pysselpåse är pinndockorna som bland annat innehåller en pinne, en flirtkula till huvud, tygbitar, papper, pärlor, garnbitar och lite annat smått och gott. Utifrån det material man får kan man med hjälp av sax och klister skapa helt fantastiska dockor! Se här vilka fina dockor testpatrullen gjorde.

När Kafé Kreaktiv ordnar pysselkalas så välkomnas alla gästerna med en smoothie. Efter presentöppnng och lite introduktion dukas det upp till pyssellångbord där alla får varsin pysselpåse. Det är viktigt att alla får använda sin egen fantasti och kreativitet så det delas inte ut några strikta instruktioner, men en del bra "tänk på det här"-tips ch instruktioner behövs för att alla ska kunna utnyttja sitt material fullt ut.

Pysselstunden håller sen på cirka 45 minuter och efter det blir det fika eller korv (beroende på tidpunkt och vad som överenskommits) och sen börjar kalasets 2 timmar ha tagit slut och man avslutar med fiskdamm. Alla får ta med sig sina kreationer, det blir ett härligt minne av både kalaset och pysselstunden!

Testpatrullen fick prova lite olika pysselpåsar och båda kreativitet och skratt flödade. Hannah vågade sig även på att sticka lite på det som ska bli världens längsta halsduk! :) Just nu är den 3.5 meter lång och världsrekordet är 7 kilometer.

Pysselkalas hos Kafé Kreaktiv - kortinfo

Kalasen ordnas på lördagar kl. 11.00-13.00 eller 15.00-17.00. Inga andra gäster är i lokalen, kalaset har full attention.

Lämplig ålder: 7-12 år
Pris: 1200:- (grundpris) sen tillkommer 80:-/barn.
Minst 6 barn, max 20.

Läs mer om kalasupplägget

 

barn och vuxna hyra symaskin kafe kreaktiv pinndockor sticka sy virka
Postat 2011-11-22 22:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Pirr i Magen
Täby


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'