Kalasdags - Testpatrullen

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

4 tjejer testar Tekniska Museet

Tekniska museet har nyligen vunnit utmärkelsen Årets Museum 2016 och vi förstår varför!

Hitta hit

Tekniska museet ligger vid Gärdet i Stockholm, bredvid Etnografiska museet och Polismuseet och med Sjöhistoriska och Kaknästornet alldeles i närheten.

Man tar sig enkelt hit med buss 69 från t.ex Sergels Torg eller Kungsträdgården.

Priser

Många museer i Stockholm har ni gratis inträde, men Tekniska Museet är inte en av dessa. För en vuxen kostar det 150kr och för barn mellan 7 och 19 kostar det 100kr och det känns väldigt rimligt med tanke på allt man får! Blir Tekniska Museet en favorit kan man köpa årskort som lönar sig redan andra gången man besöker.

Utställningar

Den första utställningen vi gick in i var "100 innovationer" som visar på 100 banbrytande uppfinningar som visar hur fantastisk mänskligheten är på att lösa problem. Vid varje uppfinning fanns beskrivning och en datorskärm där man kunde rösta på sin favorituppfinning. Det pendlade mellan symaskinen, datorn och vaccinet för egen del.

Preventivmedel av olika sorter kanske är din favorit?

Det går att se aktuell ställning för hur de olika uppfinningarna placerat sig på 100-topplistan.

Sen gick vi vidare in i den coola MegaMind-utställningen där man utforskar och experimenterar sig till nya smarta idéer och lösningar på problem.

I experimentet på bilden nedanför handlar det om att skrika jättehögt. Den som skrek högst kom upp i 62 decibel, långt ifrån dagens högsta som var häpnadsväckande 129!

I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. I det här rummet kan man tydligen vila sig smart. Ljud och ljud ändras hela tiden så medan man ligger och slappar ska man försöka känna när man är som mest lugn och tillfreds. Då är man i rätt mood för att ta tillvara på alla intryck och hitta nya tankebanor och kanske bra idéer.

Man får också prova att styra med tankekraft, forma i luften och måla med ögonen. Måla med ögonen var nog en av höjdpunkterna - supercoolt!

Så här fina konstverk kan det bli!

Och extra kul att kunna ladda hem sina verk via en QR-kod. Härhär och här kan ni se några av mästerverken.

Vi gick vidare och klurade på lite matteuppgifter. Gick lekande lätt!

Efter en glass och kaffe i caféet tog vi en liten vända till ett stort rum där man kunde prova olika hinderbanor, mäta sin puls, testa styrka, prova roddmaskin, spela dansspel och annat där kropp och knopp får jobba.

Vi hittade även museishoppen som hade massa spännande saker, t.ex. de här urcoola robotarna! 🤖🤖🤖

Sen var det dags att åka hem, fulltankade på intryck.

Barnkalas på Tekniska museet?

Vill man ha sitt kalas på Tekniska Museet erbjuder de bland annat inspelning i TV-studio och spännande upplevelser i utställningarna. Läs mer här om Tekniska museets barnkalas.

Postat 2016-06-23 00:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'