Kalasdags - Testpatrullen

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

Testat: Spelet Sopberget från GroLeksaker

Testpatrullen har haft förmånen att få provspela ett helt nytt spel - Sopberget från GroLeksaker. Faktum är att spelet vi fick var det allra första ut från tryckeriet. Gissa om vi var glada och sugna på att testspela!

Sopberget - ett fasligt skräpigt äventyr

Spelet går ut på att göra sig av med sopor på olika miljöstationer som finns runt om på spelplanen.

Man lär sig mycket om sopsortering och blir medveten om att nästan allt vi gör måste vi sen ta hand om - ofta i form av sopor. Det finns mycket matnyttigt om miljön och sopsortering både i spelet och i materialet (regler mm) som medföljer.

Händelsekorten och de olika spelfigurernas beskrivningar är roligt skrivna. Spelplanen är färgglad och snygg
och man kan inte låta bli att titta på den för att försöka hitta nya
detaljer.

Spelet är lätt att komma igång med och är roligt och det går ganska fort att spela klart. Speciellt händelsekorten tyckte barnen var skojiga. Vill man få mer action tipsar Testpatrullen om att man ändra reglerna lite så att man får ta händelsekort vid andra tärningsiffror än bara 1.

Spelet passar åldrarna 7-99 år och man kan spela 2-6 spelare.
Självklart är spelet miljövänligt tryckt på FSC-kartong/Cyclus-papper!

Vad tyckte Testpatrullen?

Här är några av de saker som Testpatrullen sa om spelet

- Man lär sig om sopsortering

- Det är kul!

- Man kunde fuska, hehehe....

- Man blir arg när man får plocka upp sopor!

- Bussen gick inte för Farbror Lennart hade köpt en ny bil!

Köp spelet hos GroLeksaker

 

Gro Leksaker miljö sopberget sopsortering
Postat 2011-11-29 23:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det här är testpatrullen

Testpatrullen består av barn mellan 3 och 11 år. Lika många flickor som pojkar. Intressena spretar åt alla håll, det som är gemensamt är att de alla gillar att prova nya saker! Utförligare beskrivning kommer längre fram.

Filippa 11 år
Ägnar mycket tid åt att läsa böcker, lyssna på musik, måla och pyssla. Älskar nallebjörnar, Justin Bieber och att upptäcka nya platser och upplevelser.

Hannah 11 år

Hannah älskar djur och skulle vilja ha flera stycken. Hon älskar att sporta, mest fotboll, tennis och handboll. Hannah gillar att sjunga och spelar gitarr. Hon är gärna mycket med sina vänner

Oliver 10 år

Gillar att spela både Minecraft och gitarr, tänk om det gick att göra samtidigt! Han tycker även mycket om att skissa och älskar  musik, både att sjunga och spela. Tennis och friidrott håller han gärna med på!

Felix 9år
Kan allt om djur och natur. Gillar att bygga med lego, spela minecraft och cykla.

Fredrika 4år
Gillar rosa, leka med bilar och att pyssla med mamma. Bästa fredagsmyset: se på film och äta godis!

Matteo 3 år

Fullkomligen älskar bilar och kan namnge de flesta. Helst ska de vara röda med. Dinosaurier tycker han också mycket om och filmen ICE AGE tittar han gärna på om och om igen. Springa är väldigt kul med!

Här är en bild på testpatrullen för många år sen :) Nyare bilder är på g!

Testpatrullen
Postat 2011-11-25 17:37 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Testat: Pysselkalas på Kafé Kreaktiv

Kafé Kreaktiv är ett café med goda teer, gott kaffe och smarriga mackor och bakverk. Inredningen är personlig, udda och väldigt väldigt hemtrevlig med vaxdukar, olika små soffgrupper, bord och stolar i olika stilar. Det känns faktiskt som man sitter i nåns kök!

Förutom att vara det här urmysiga caféet så är det också ett pyssel och handarbetesställe. Som gäst får man också chansen att utmana sin kreativitet och skaparlusta. Man kan hyra plats vid en symaskin, lära sig virka, gå stickkurs eller bara sitta i den här kreativa miljön och få både inspiration och lugn och ro att pyssla med något eget eller komma igång med nåt handarbete.

Kommer man med barn kan man köpa en färdig pysselpåse som innehåller ett komplett kit för att göra ett riktigt fint pyssel.

Pysselpåsarna kan ha lite olika innehåll och följer aldrig nån färdig mall så att alla resultat blir likadana. En populär och uppskattad pysselpåse är pinndockorna som bland annat innehåller en pinne, en flirtkula till huvud, tygbitar, papper, pärlor, garnbitar och lite annat smått och gott. Utifrån det material man får kan man med hjälp av sax och klister skapa helt fantastiska dockor! Se här vilka fina dockor testpatrullen gjorde.

När Kafé Kreaktiv ordnar pysselkalas så välkomnas alla gästerna med en smoothie. Efter presentöppnng och lite introduktion dukas det upp till pyssellångbord där alla får varsin pysselpåse. Det är viktigt att alla får använda sin egen fantasti och kreativitet så det delas inte ut några strikta instruktioner, men en del bra "tänk på det här"-tips ch instruktioner behövs för att alla ska kunna utnyttja sitt material fullt ut.

Pysselstunden håller sen på cirka 45 minuter och efter det blir det fika eller korv (beroende på tidpunkt och vad som överenskommits) och sen börjar kalasets 2 timmar ha tagit slut och man avslutar med fiskdamm. Alla får ta med sig sina kreationer, det blir ett härligt minne av både kalaset och pysselstunden!

Testpatrullen fick prova lite olika pysselpåsar och båda kreativitet och skratt flödade. Hannah vågade sig även på att sticka lite på det som ska bli världens längsta halsduk! :) Just nu är den 3.5 meter lång och världsrekordet är 7 kilometer.

Pysselkalas hos Kafé Kreaktiv - kortinfo

Kalasen ordnas på lördagar kl. 11.00-13.00 eller 15.00-17.00. Inga andra gäster är i lokalen, kalaset har full attention.

Lämplig ålder: 7-12 år
Pris: 1200:- (grundpris) sen tillkommer 80:-/barn.
Minst 6 barn, max 20.

Läs mer om kalasupplägget

 

barn och vuxna hyra symaskin kafe kreaktiv pinndockor sticka sy virka
Postat 2011-11-22 22:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'