Kalasdags - Testpatrullen

Testpatrullen

Barn testar barnaktiviteter och kalasarrangemang

20 klasskompisar testar agentkalas med Spy:Co!

Spy:Co heter en kalasarrangör som  arrangerar interaktiva agentkalas som inkluderar modern teknik och mycket spänning och kluringar. Dessa unika kalas finns i fyra varianter och man kan ha dem både ute och inne. Efter att ha läst om dessa ville det gärna testas av två nyblivna åttaåringar i barnpatrullen!

Kalasförberedelserna började när det damp in ett efterfrågat brev hem ifrån Spy:Co  (http://www.spycobarnkalas.se/sv-SE) och där kunde vi ”tjuvkika” på vilka bovar man ska jaga och inte minst testa Spy:Co kepsen och känna lite på medföljande agentklistermärken. Redan där steg spänningen. Vi satte oss sedan tillsammans in i vad ett agentkalas är och läste instruktionerna (föräldrainstruktionerna fick barnen inte läsa) och vi gick in på deras hemsida och spanade runt. 

 Som föräldrer förbereder man sig genom att läsa igenom föräldrainstruktionerna, rita en karta och att gömma 10 medföljande ledtrådar längs kartan, resten ordnar Spy:Co. 

Födelsedagsbarnen i sina agentkepsar.

Vi delade in barnen i 3 lag, de var väldigt förväntansfulla och den första filmen som ger barnen en förståelse för varför deras agenthjälp behövs och vad de ska göra gjorde dem mycket engagerade. De fullkomligen sprang iväg med kartan efter att ha lyssnat på instruktionerna. När de väl hittade ledtrådar  samlades de i en grupp och löste frågan tillsammans.

Ledtrådskort som man fyllde i för att senare ringa in och läsa upp för agentchefen. 

De förstod snart att den medföjande agenthandboken behövdes och de turades om att läsa upp ledtrådar, problemlöste tillsammans och någon skrev sedan ner svaret. Därefter var det jakt på nästa ledtråd! Efter några ledtrådar ringde man in till agentchefen för att se att man var på rätt väg genom att ge ett svar på en ledtråd. Väldigt interaktivt och roligt!

Det var väldigt roligt med kontakt med Spy:Co/agentchefen hela vägen samt de olika filmerna gjorde det riktigt bra. Alla grupper lyckades lösa alla ledtrådar och slutföra uppdraget. Det blev ingen tävling mellan grupperna vilket var bra, de fick istället koncentrera sig på att lösa och finna ledtrådar tillsammans. 

Grupp 1 problemlöser tillsammans. Vad är rätta svaret och hur tar vi reda på det, kan vi få se filmen igen var frågor som ställdes.

Det var lite klurigt ibland, det gäller att slå sina hjärnor ihop som någon sa : )

Det var väldigt uppskattat att agentchefen ringer till födelsedagsbarnen efter det alla grupper ringt in sina svar, för att  gratulera barnen. De uppmanas då att se på en liten film om hur bra upplösningen gått, vilket gjorde att barnen igen samlade ihop sig. Vilket kan behövas om man som i vårt fall var 20 barn i samma kalaslokal. 

Vi frågade några av barnen vad de tyckte om kalaset och här kommer någras svar:

-Alltså så spännande och svårt också, men inte för svårt!

-Det var jättekul att leta och läsa upp ledtrådar för min grupp!

- Jag gillar verkligen att vara agent, kommer agentchefen ringa med nytt uppdrag nästa år?

- Kepsen, jag gillar kepsen, den är så....agentig! Och jag känner mig så smart!

-Spännande att vara agent, jag vill gärna vara det igen! Finns agentchefen på riktigt alltså?

- Jag kände mig lite som en tonåring, man kände sig så mycket äldre när man fick lösa ledtrådarna! Det var jättekul! 


Det finns olika svårighetsgrader på agentkalasen beroende på hur gamla barnen är, Spy:Co är väldigt snabba på att svara och guida och allt fungerade utmärkt. Rekommenderas starkt!!

Här kan man läsa mer om Spy:Co's agentkalas! 

Postat 2016-12-05 20:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Testat: Audiospot Studios i Malmö

Kalasdags testpatrull fick in ett superkul uppdrag som vi tyvärr inte själva kunde anta. Men vi ville samtidigt inte låta kalasdags.se läsare missa detta så vi beslöt oss att efterlysa testare i Malmöområdet och fick napp i Marita Hedström som mer än gärna kunde tänka sig att ställa upp med en testpatrull. :)

Här kommer Maritas rapport

Rapport från Audiospot Studio Malmö 2012-04-06

Vi beslöt oss för att besöka Audiospot Studio i Malmö på Långfredagen för att fira min yngsta dotter som fyllde 12 år.

Hon älskar sång och musik. Detta var ett perfekt koncept för hennes partyplaner. Totalt blev de tio stycken som besökte studion, fem tjejer och fem killar, alla i åldern 11-12 år.

Före besöket fick vi titta på Audiospots hemsida för att välja ut vilka två låtar som skulle spelas in, det fanns en lång lista, många som de flesta känner till. Tre till fem låtar rekommenderades att vi valde inför besöket. En del låtar är svåra att få till om man är många eller helt enkelt bara svåra att sjunga, då kan det vara bra att ha några i reserv. Låtvalen blev  "Popular" och "Genom eld och vatten".

Väl på plats blev vi glatt välkomnade av Jimmy och Tommy. Två spexiga och mycket trevliga killar med många år i branschen.

Linnéa och Jimmy försvann för en snabb överläggning om låtval och vi andra bekantade oss med lokalen som var fräsch och fin för alla partysugna.

Innan inspelningen blev alla barnen fotograferade framför en sk green screen, alla lite spända och förväntansfulla. Med Jimmys roliga tillrop blev det en glad och fin bild till cd-skivan.

När fotograferingen var klar underrättades de andra deltagarna om vilka låtar som skulle spelas in och de fick därefter öva på låtarna ett par gånger. En skärm med text (à la karaoke) fanns i lokalen och det var lätt för dem att sätta texterna efter lite hjälp från Jimmy.

När alla övat fick de gå in i studion, fem i taget, tjejerna för sig och killarna för sig. Hörlurar och mikrofoner delades ut till var och en. Sen var det dags för inspelning. Det syntes på barnen att de tyckte det var kul och lite häftigt, en RIKTIG studio ... Vi andra stod på utsidan och kikade på medan man hörde låten och sången i högtalarna. Samma sak upprepades med låt nummer två. Slutligen blev det en Happy Birthday-låt (a capella) till Linnéas förtjusning.

Efter inspelningen blev det servering av saft och korv, därefter fick de varsin glass och det fanns så klart laktosfri glass för de som önskade. Medan låtarna mixades ihop passade barnen på att dansa lite, det gick bra att ta med egen skiva men det glömde vi bort i påskstressen. Paketutdelning hann vi också med innan det var dags för hemfärd. De fick också höra en liten snutt av sin egen sångprestation, en i taget, UTAN musik.

När allt var färdigmixat var det dags för alla att få med sig varsin fin cd-skiva med bild på medverkande. Alla som ville fick lämna sin e-postadress. Några dagar efter partyt skickades foto ut som tagits under timmarna på Audiospot Studio. Uppskattades!

Så här såg CD'n ut - superkul minne från Audiospot Studio!

Partyt varade i två timmar och det var väl spenderade timmar. Jag tror att alla var lika nöjda och jag skulle definitivt kunna hitta en anledning att komma dit igen. Audiospot anordnar förutom kalas även möhippor, företagsfester med mera, både med och utan mat/snacks och dricka.

Jag kan VERKLIGEN rekommendera Audiospot Studio till alla som vill göra något annorlunda på kalaset. Trevlig personal, kul koncept, proffsigt utförande och verkligen det där lilla extra!

Skrivet av Marita Hedström tillsammans med nyblivna tolvåringen Linnéa

audiospot studio
Postat 2012-04-19 21:31 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Testat: Spelet Sopberget från GroLeksaker

Testpatrullen har haft förmånen att få provspela ett helt nytt spel - Sopberget från GroLeksaker. Faktum är att spelet vi fick var det allra första ut från tryckeriet. Gissa om vi var glada och sugna på att testspela!

Sopberget - ett fasligt skräpigt äventyr

Spelet går ut på att göra sig av med sopor på olika miljöstationer som finns runt om på spelplanen.

Man lär sig mycket om sopsortering och blir medveten om att nästan allt vi gör måste vi sen ta hand om - ofta i form av sopor. Det finns mycket matnyttigt om miljön och sopsortering både i spelet och i materialet (regler mm) som medföljer.

Händelsekorten och de olika spelfigurernas beskrivningar är roligt skrivna. Spelplanen är färgglad och snygg
och man kan inte låta bli att titta på den för att försöka hitta nya
detaljer.

Spelet är lätt att komma igång med och är roligt och det går ganska fort att spela klart. Speciellt händelsekorten tyckte barnen var skojiga. Vill man få mer action tipsar Testpatrullen om att man ändra reglerna lite så att man får ta händelsekort vid andra tärningsiffror än bara 1.

Spelet passar åldrarna 7-99 år och man kan spela 2-6 spelare.
Självklart är spelet miljövänligt tryckt på FSC-kartong/Cyclus-papper!

Vad tyckte Testpatrullen?

Här är några av de saker som Testpatrullen sa om spelet

- Man lär sig om sopsortering

- Det är kul!

- Man kunde fuska, hehehe....

- Man blir arg när man får plocka upp sopor!

- Bussen gick inte för Farbror Lennart hade köpt en ny bil!

Köp spelet hos GroLeksaker

 

Gro Leksaker miljö sopberget sopsortering
Postat 2011-11-29 23:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Testat: Pysselkalas på Kafé Kreaktiv

Kafé Kreaktiv är ett café med goda teer, gott kaffe och smarriga mackor och bakverk. Inredningen är personlig, udda och väldigt väldigt hemtrevlig med vaxdukar, olika små soffgrupper, bord och stolar i olika stilar. Det känns faktiskt som man sitter i nåns kök!

Förutom att vara det här urmysiga caféet så är det också ett pyssel och handarbetesställe. Som gäst får man också chansen att utmana sin kreativitet och skaparlusta. Man kan hyra plats vid en symaskin, lära sig virka, gå stickkurs eller bara sitta i den här kreativa miljön och få både inspiration och lugn och ro att pyssla med något eget eller komma igång med nåt handarbete.

Kommer man med barn kan man köpa en färdig pysselpåse som innehåller ett komplett kit för att göra ett riktigt fint pyssel.

Pysselpåsarna kan ha lite olika innehåll och följer aldrig nån färdig mall så att alla resultat blir likadana. En populär och uppskattad pysselpåse är pinndockorna som bland annat innehåller en pinne, en flirtkula till huvud, tygbitar, papper, pärlor, garnbitar och lite annat smått och gott. Utifrån det material man får kan man med hjälp av sax och klister skapa helt fantastiska dockor! Se här vilka fina dockor testpatrullen gjorde.

När Kafé Kreaktiv ordnar pysselkalas så välkomnas alla gästerna med en smoothie. Efter presentöppnng och lite introduktion dukas det upp till pyssellångbord där alla får varsin pysselpåse. Det är viktigt att alla får använda sin egen fantasti och kreativitet så det delas inte ut några strikta instruktioner, men en del bra "tänk på det här"-tips ch instruktioner behövs för att alla ska kunna utnyttja sitt material fullt ut.

Pysselstunden håller sen på cirka 45 minuter och efter det blir det fika eller korv (beroende på tidpunkt och vad som överenskommits) och sen börjar kalasets 2 timmar ha tagit slut och man avslutar med fiskdamm. Alla får ta med sig sina kreationer, det blir ett härligt minne av både kalaset och pysselstunden!

Testpatrullen fick prova lite olika pysselpåsar och båda kreativitet och skratt flödade. Hannah vågade sig även på att sticka lite på det som ska bli världens längsta halsduk! :) Just nu är den 3.5 meter lång och världsrekordet är 7 kilometer.

Pysselkalas hos Kafé Kreaktiv - kortinfo

Kalasen ordnas på lördagar kl. 11.00-13.00 eller 15.00-17.00. Inga andra gäster är i lokalen, kalaset har full attention.

Lämplig ålder: 7-12 år
Pris: 1200:- (grundpris) sen tillkommer 80:-/barn.
Minst 6 barn, max 20.

Läs mer om kalasupplägget

 

barn och vuxna hyra symaskin kafe kreaktiv pinndockor sticka sy virka
Postat 2011-11-22 22:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'