Kalasdags - Recept & Koncept - Av barn får man höra...

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Av barn får man höra...I bilen på väg till Mulle Meck -parken redogör plötsligt sonen för vilka som diskar på förskolan –och vilka som inte gör det. För dem som inte gör det, lägger han till ett tydligt neeej och det är tydligt att han har iakttagit diskschemat noga. Senare på kvällen hör jag hur han rapporterar om diskschemat för pappa och att det är samma tryck på neeej på dem som uppenbarligen inte står med där.

 

Senare på kvällen, när jag läst godnattsaga för äldsta dottern, lägger hon handen på min kind och säger med mjuk röst ”mamma, imorgon kan du väl ha den kjolen, men med en blus till i stället för en sån tröja?”  ”Tycker du att jag ska ha en blus (bara ordvalet gjorde mig lite ställd)? Jag behöver ju ha en sån här amningströja”, svarade jag. ”Men om vi hittar en blus som du kan ta upp och amma med, så passar den fint till kjolen”, kontrade hon. Fortfarande med samma milda röst. Därefter fortsatte hon ”Och sen tycker jag att det är fint när du har mascara på ögonen”. O…K… Nu har dottern börjat tycka att jag har blivit förslappad i min föräldralediga, rena, men tydligen alltför opiffiga stil. Vad gör man? Tar på mascara innan förkolan i stället för efter (då det är läge för det)? Förklarar hur viktigt det är med iiiiiiiinsidan? Eller var det ännu ett tecken på att hon har blivit stor (större) och att det är dags att hänga med för att hon inte plötsligt ska börja skämmas över sin mamma. Den dagen kommer ju.. men inte när de är 4,5. Väl?

 

 

På tal om något helt annat, så har ni väl inte missat Kalasdags stora tävling där ni har stor chans att vinna fina priser? Se nedan.


 

Vinn ditt drömkalas!

Vad sägs till exempel om presentkort på kalasprylar, besök av en clown, att få ha ditt kalas på polismuseet, en superhjältedräkt, besök av en ansiktsmålare, fina leksaker, fiskdammsset, clownbesök och ett kul kalas för pyssliga barn! Blir inte det ett DRÖMKALAS så säg!?

 

Tävlingen går kort och gott ut på att bli medlem eller anmäla sig till nyhetsbrevet. Bland de som anmält sig till nyhetsbrev eller blivit medlemmar kommer vi dra 9 vinnare så chansen att vinna är stor!  Läs mer om alla fina priser på sajten!

Klicka här för att komma till tävlingens sida!


 

Inlagt 2010-09-17 20:50 | Läst 4483 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'