Kalasdags - KalasBagerskan - Ballerinaskor

KalasBagerskan

Här hittar du allt som handlar om tårtor och bakning, bilder, recept, tips och idéer, inspiration...

BallerinaskorKlipp ut mallarna och spegelvänd ena sulan genom att vända den upp o ner så har du en höger och en vänster sula. Rita av mallarna på sugarpaste eller mmf (marsipan tar väldigt lång tid på sig att torka, risk att skon sjunker ihop) med tusch och skär sedan ut med en vass kniv eller skalpell.

Skär ut sulorna på ganska tjockt kavlad MMF, nästan ca 5 mm. Tjockleken är för att själva skon skulle fästa på kanten av sulan. Låt dem sen torka ca ett dygn för att bli riktigt hårda. Även om dom torkat och är hårda så är dom fortfarande sköra, bra att tänka på!

Jag gjorde två formar som liknade tomheten/fyllnaden i skorna, lite som ett skoblock men för hela skon istället för tån. Det tar några dagar för den att stelna helt men går att använda ändå. Dock kan det vara bra att plasta in den när du väl ska låta överdelen av skon torka på den.

Skär till överdelen av skon i sugarpaste/mmf, och lägg över skoblocket på sulan, se så det ser snyggt ut med sulkanten, fäst dock inte med sulan än utan låt överdelen torka helt först så att den bibehåller sin rundhet. Vill du ha hål för att sätta dit tygremmar så bör du skära ut dom innan du sätter ihop det för torkning.

Låt torka någon dag eller två, ta sedan bort skoblocket och klistra ihop sko-överdelen med sulan med lite vatten eller äggvita, sätt i snören och
balleringaskorna är klara.

Lycka till!

Kram Karin

Inlagt 2011-04-14 18:58 | Läst 25202 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-04-14 21:33   Anna
Urtjusig! :)
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'