Kalasdags - Barnboksbloggen

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Utslängd från zoo - Megan Everett Skarsgård barnboksdebuterar

Megan Everett Skarsgård (ja gift med Stellan Skarsgård) barnboksdebuterar med en tokrolig berättelse med djup och värme. Emma besöker stadens zoo tillsammans med moster Meg som struntar totalt i regler. Som vanligt när Meg är i farten kan vad som helst hända...

Moster Meg är inte som andra vuxna och allt man vet är att vad som helst kan hända eftersom Meg struntar i allt vad normer och sociala koder heter.

Den här gången kommer Meg och hälsar på och tar med sig Emma på ett besök till zoo. Besöket blir minnesvärt på många sätt.. redan från start när det visar sig att Meg är portad från zoo och de måste börja med att klättra över staketet för att komma in. Sen fortsätter besöket i samma stil och Emma är måttligt förtjust med besök i apornas bur och selfie-tagning med de livsfarliga lejonen.

Allt Emma vill är att gå till sköldpaddorna, men Meg bara rusar vidare i den ena tokigheten efter den andra tills det brister helt för stackars Emma. Detta får Meg att stanna upp och tänka om.

Speciellt tycker jag om illustrationerna gjorda av Maria Nilsson Thore, de är fina, detaljrika och fångar känslan i berättelsen bra. Historien i sig är befriande fri från pekpinnar, stereotyper och normalitet. Det känns härligt att spinna loss långt från regler och utmana bekvämlighetszonen, men man påminns ändå om hur viktigt det är med balans mellan det kittlande roliga äventyret och det trygga i det vanliga normala.

Titel: Utslängd från zoo
Författare: Megan Everett Skarsgård
Illustratör: Maria Nilsson Thore
Översättare: Lotta Olsson
Antal sidor: 40
Tänkt läsarålder: 3-6 år

Postat 2017-09-21 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'