Kalasdags - Barnboksbloggen

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Den här boken tillhör Aye Aye

Aye Aye är det lilla fingerdjuret som älskar bilderböcker så mycket att hans egen största dröm är att få vara med i en. Men kan ett oansenligt litet fingerdjur som Aye Aye platsa i en bilderbok? Enligt de busiga kaninerna i klassen är han inte tillräckligt gullig och fluffig för det - och ingen har väl nånsin sett en aye aye i en bilderbok?

En dag utlyser fröken Rådjur en tävling för att hitta det mest hjälpsamma djuret och utlovar ett mycket speciellt pris till vinnaren. Aye Aye undrar om det kan vara så att hans dröm nu är på väg att gå i uppfyllelse!

Aye Aye hjälper gärna de andra djuren med alla möjliga saker, men inser snart att något är konstigt för tävlingsreglerna ändras hela tiden. De fluffiga tvillingarna Kanin vill också gärna vinna tävlingen och verkar göra nästan vad som helst för att visa sig hjälpsamma, påhittiga och sportiga. Kan de vara de som fifflar med reglerna?

Den här boken är en jättefin påminnelse om att det alltid är bäst att vara sig själv och inte förställa sig eller göra sig till för nån annans skull. Illustrationerna är fina, färgglada och passar berättelsen mycket bra. Boken innehåller också lite bonusmaterial i form av djurfakta om djuret aye aye som är en slags lemur som lever på Madagaskar.

Titel: Denna bok tillhör Aye Aye

Författare: Richard Byrne

Tänkt läsarålder: 3-6 år

Antal sidor: 26

Läs mer och köp på Adlibris

Postat 2017-04-27 18:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En tiger i trädgården

I den fina boken med otroligt vackra illustrationer möter verkligheten fantasin på ett tankeväckande sätt.

Nora befinner sig hemma hos mormor och har tråkigt. Mormor föreslår ett besök i trädgården där hon påstår sig ha sett en tiger ute i trädgården förut under dagen. Nora tycker mormor är larvig och säger "Jag är för gammal för löjliga lekar", men mormor står på sig och berättar om trollsländor stora som fåglar, växter som vill äta upp en och om en sur isbjörn.

Nåväl, Nora och hennes leksaksgiraff Jeff går ut i trådgården och rätt var det är så svischar en trollslända förbi och en fantastisk resa börjar. Nora vägrar till en början tro att det är sant, men vartefter Nora och Jeff utforskar trädgården kommer de förstå att mormor hade rätt!

"En tiger i trädgården" är en vacker bok, med underbara illustrationer fulla av detaljer och färg. Handlingen är spännande, lite smårolig emellanåt och rymmer även en del filosofiska funderingar om vad skillnaden mellan fantasi och verklighet är.

Framförallt påminner den om att man aldrig blir för gammal för att leka och att en livlig fantasi förgyller även de mest vardagliga stunder.


Titel: En tiger i trädgården

Författare: Lizzy Stewart

Tänkt läsarålder: 3-6år

Antal sidor: 34

Lizzy Stewart är illustratör och formgivare och bor i London. Kolla fler bilder och verk här, följ Lizzy (@lizzy_stewart) på Instagram.

Postat 2017-04-27 17:56 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'