Kalasdags - Barnboksbloggen

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Party! Party!

Party! Party! är en bilderbok för åldersgruppen 3 -6 år om längtan efter vänskap, om oro, förhoppningar, glädje och fest, känslor som förkroppsligas av Kanin. Under en enda natt upplever han sin stora fest tillsammans med inbjudna vänner plus några oinbjudna. Vad som helst kan hända… och händer!

Det är helt ljuvliga och humoristiska illustrationer och den mörka bakgrunden får läsaren att känna sig delaktig i nattens kalasbravader. De olika djurens personligheter snappar man upp av att bara titta på illustrationerna.

Barnpatrullen fick igång en fin dialog om att alla är olika och om att ha olika vänner och om att man kan känna oro inför kalas. Kommer någon? Vad kommer egentligen att hända? 

En mycket fin bilderbok och ett presenttips!

Författare och illustratör: Maria Poll

Förlag: Elllerhur Förlag

Du kan t ex köpa Party! Party! här

presenttips
Postat 2017-03-16 13:36 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tage på camping - Guldtian och Fisketuren

Tage på camping , en bokserie för barn som precis knäckt läskoden.

Barnpatrullens Matteo 6 år har läst sin första bok helt själv!

Tage på camping och Guldtian och Fisketuren är lagom lättlästa för barn som precis knäckt läskoden så pass att även lite längre ord blir till något uttalbart : ) Tage och Guldtian och Tage och Fisketuren är skrivna i korta meningar, med stor text och en till två meningar per sida. Alldeles lagom mycket text för att vilja läsa vidare och de färgstarka och detaljrika illustrationerna ger en stunds vila före man vänder blad .

Guldtian boken var lagom spännande och väckte även frågan om och när får man behålla pengar som man hittar. På fisketuren får Tage testa fiskelyckan men man kan tydligen få vad som helst på kroken! Varma vardagsnära berättelser. 

Det finns en hel serie med Tage på camping böcker och Matteo vill läsa fler.

Illustrationerna är färgglada, detaljrika och studerades noga av den unge läsaren.  Böckerna är en perfekt present till små nybörjarläsare, inte minst för små campare!

Författare: Ann-Charlotte Ekenstam
Illustrationer: Catharina Nygård
Förlag: Tukan Förlag
Läsålder: 6-9 år
Guldtian kan man t ex. köpa på Adlibris och på Bokus

Fisketuren kan man t ex. köpa på Adlibris och på Bokus
barnbok presenttips

barnbok presenttips
Postat 2015-09-19 19:07 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Alice Mcmallis - pojken på kyrkogården

omslag

Alice är en 9 årig tjej som bor med sin barnvakt och ett gammalt par i ett hus bredvid en kyrkogård. Det kan för vissa kännas läskigt, men inte för Alice. Hennes största dröm är nämligen att få träffa ett spöke. Det får hon dock inte. Istället träffar hon en zombiepojke som bott på kyrkogården i över 300 år. Alice kan allt om monster, spöken, vampyrer och till och med varulvar, men nästan inget om zombies. Hon tar chansen att få lära sig mer om arten, hon tar hem zombiepojken Zacke som i smyg får bo i hennes garderob. Alice och Zacke börjar bli vänner men konsekvenserna av att ha en zombie i huset gör att Alice börjar tvivla på deras vänskap. Zacke är nämligen inte så lydig och en dag biter han grannen Surström i benet. Alice blir rädd att smittan som Zacke bär på kommer att spridas i hela staden. Hon bestämmer sig att sätta stopp på zombie smittan och börjar med grannen Surström.

 

Alice Mcmallis pojken och kyrkogården är en riktigt spännande, rolig och annorlunda bok, jag har inte läst någon liknande barnbok. Om du är zombie intresserad så är det här en bok där man får reda på massa fakta om zombies och även andra varelser. Om man dock är lite känslig för läskigheter så kan just denna bok vara lite för spännande. Illustrationerna i boken är fantastiska, man verkligen kan se handlingen framför sig. Boken är lättläst och har illustrationer på nästan varje sida. Även om jag är lite för gammal för boken så var den rolig att läsa och jag rekommenderar den till barn runt 6-10 år.

 

Boken är skriven och illustrerad av Jessica Lindholm och ges ut på Idus förlag. En riktigt riktigt bra debutbok! 

 

Recenserad av Hannah 14 år - del av kalasdags barnpatrull

 

 

Författare och Illustratör: Jessica Lindholm

Läsålder: 6-9 år

Utg.datum: 2015-03-13

ISBN: 9789175771663 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

barnbok presenttips
Postat 2015-07-28 15:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'