Kalasdags - Redaktionsbloggen - Kalasdags.se i SvDs BabyBoom

Redaktionsbloggen

Här skriver vi om kalasdags.se, vad som händer, hur vi tänker, vart vi är på väg och lite blandat

Kalasdags.se i SvDs BabyBoom

I slutet av januari kom SvDs bilaga BabyBoom ut och Mia Althoff blev intervjuad av Sara Leijonhufvud om hur man ordnar kalas för de yngsta.

Texten i sin helhet (oredigerad) kommer här

Hej Mia Althoff, grundare av kalasdags.se! Hur fick ni idén till att starta sajten Kalasdags?

Många klagar när det börjar vara dags att planera inför och hålla barnens kalas, det tycker vi är tråkigt. Kalas ska ju vara kul, även att ordna! Så jag och Rebecca Lohk bestämde oss för att skapa en sajt som samlar allt om barnkalas. Vår ambition är att guida, tipsa och inspirera andra mammor och pappor att fixa roliga och minnesvärda kalas för sina barn.

– Vad kan jag hitta på kalasdags.se?

Vi har ett fullsmockat register över Kalasfixare, massor av kalasteman, gör det själv-tips och förslag på lekar och aktiviteter. Vi har flera intressanta bloggare som bloggar om t.ex trolleritricks och tårtdekorationer och ger presenttips. Vi har också en del checklistor, "tänk på det här" mm

– Finns det något även för de allra minsta barnen?

Vårt lekregister rymmer många roliga lekar som passar att göra i ring. Vi har också tips på hur man gör egen leklera, egna kritor, såpbubblor mm som ofta roar små barn länge. Sen finns det många smarriga, nyttiga och barnanpassade recept i bloggen "Kalasmat med Barnochmat.se".

– Ge tips på hur ett kalas för ettåringen kan se ut!

De första födelsedagarna i barnets liv firar man bäst med nära och kära, ingen förväntar sig att ett- och tvååringar har kalas med jämnåriga. Vid ungefär tre års ålder kan det vara lagom att ha första kompiskalaset. "Keep it simple!" Blås upp ballonger, servera glass i form av ett tåg, blås såpbubblor, ha en enkel sång- och leksamling, placera barnen vid bordet med hjälp av memorykort (ena delen i paret får barnet och  den andra ligger på tallriken som barnet sen ska hitta) och planera in mycket tid för fri lek!

Inlagt 2012-02-16 19:51 | Läst 12238 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
 Ballongeriet - Ballongkonstnär
128 35 Stockholm


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'