Kalasdags - Redaktionsbloggen
Välkommen! till samlingsajten för allt inom barnkalas! Här hittar du just nu 704 Kalasfixare som kan hjälpa dig med kalaset. 116 lekar och 29 teman för barnkalas.
annons

Kalasdags.se

Redaktionsbloggen

Här skriver vi om kalasdags.se, vad som händer, hur vi tänker, vart vi är på väg och lite blandat

Nya kalasbra bloggare och halloweentips!

Ni har väl inte missat att vi har tre nya bloggare!

Zornitsa Salman från Scrapparazzi pysslar och tipsar, allra senast om hur man enkelt pysslar ihop sitt eget Halloween spöke. 

Caroline Hultqvists tårt och bakblogg. Än så länge hittar man t ex en dinosaurietårta, eller varför inte en spindelmannen tårta? 

Så har vi Sandts blogg, kalasbra tips på vad man kan bjuda alla gluten och mjölkallergiker på, och förslag på hur man kan minska socker på kalas.

Hitta inspiration inför halloween hos våra olika bloggare och spana in vårt halloweentema! Där kan ni se hur man gör allt från fladdermusgirlanger till isbitar med spindlar i och hitta passande halloweenlekar - inget för äckelmagade!

Postat 2014-10-21 20:51 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

6-års kalas!

Vår ena son fyller 6 år i november och nedräkningen har redan börjat. Varje dag frågar han hur lång tid det är kvar. Ibland två gånger om dagen. Snart önskar hela familjen att vi kan snabbspola till slutet av november.

Samtidigt som jag tycker dessa kalasnerver är oerhört charmiga ser jag att de är jobbiga för det stundande födelsedagsbarnet. Jag försöker b.la skingra hans tankar på hur många dagar det är kvar med att fokusera på att träna att skriva och komponera en egen önskelista. Där står just nu lego och hoppande bönor.

Vi brukar även prata om vad för kalas han vill ha. Det verkar lugna kalasnerverna och önskemålen har ändrats lite fram och tillbaka. Han är lite inne på ett legotema kalas. Eller kanske laserspel. Fast det har han inte ännu testat på och vet inte riktigt vad det är. Det ska bli spännande att se vad det kokar ner till. Planerandet i sig tillsammans med barnen är roligt tycker jag.

Hos kalasdags.se finns idag ca 30 olika teman man kan inspireras av, och 700 olika kalasfixare! Vi kikar tillsammans fram och tillbaka mellan teman och kalasfixare. Han har ett tag till på sig att kika runt. :)

Tipsa gärna oss om fler kalasfixare och önska gärna teman, så ska vi försöka komponera ihop dem efter hand. 

Tema/Lego
Postat 2014-09-29 21:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skolstart!

Nu är nog alla barnen tillbaka i skolan igen. Vår 6-åring har längtat hela sommaren efter att få börja skolan, och första skoldagen var både spännande och lite läskig. En hel drös med nya kompisar att lära känna och plötsligt 2 lärare på 26 barn. Han känner sig mäkta stor och första läxan är inlämnad med stolthet. 

Igår var det föräldramöte och barnkalas togs upp som en punkt. Jag tycker det är en viktig punkt och väldigt bra att tala om, jag var själv inte närvarande men maken kom hem och berättade att det beslöts, och det var ingen längre diskussion, att man bjuder alla. Några flickor föredrar att leka med pojkar och vise versa, att bara bjuda t ex flickor blir väldigt fel om man har en pojke som är bästis med en flicka. Tjejer vill också spela laserdome och killar vill gå på pysselkalas. Men det vet vi ju redan. Det är dyrt att bjuda alla så månadsbarnen får gärna gå samman tyckte många. Vissa barn vill inte ha kalas heller. Vår son ville först ha kalas med sina vänner när han fyllde 5 år och då skulle det vara hemma hos oss.  

Vi hoppas att alla barn har haft en positiv skolstart! Kika in  för inspiration till barnkalasen både under våra teman och lekar samt i vårt fullproppade register med kalasfixare; där vi samlar alla ställen man kan ha sitt kalas på, allt från parklekar till laserdome och pysselkalas. Det finns en hel del roliga nya kalasfixare att spana in!

Postat 2014-08-26 06:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kalasdags.se i Familjeliv

I den här intervjun på familjeliv.se har Mia Althoff blivit intervjuad om vett och etikett för barnkalas, smarta tips för planerandet och genomförandet av kalaset samt 7 tips för kalas med liten budget.

Läs hela artikeln här

budget Kalasdags.se i media kalasplanering
Postat 2014-04-16 00:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Glad Påsk!

Medan vi packar för en påsk i Sörmlandsskogen undrar jag om minstingen vill klä ut sig, det är ju Skärtorsdag!

I eftermiddag ska han tillsammans med sina små vänner gå påskkärring, fast han verkar inte inställd på att klä ut sig till just påskkärring, utan mer som spindelmannen med ultra magisk kvast... Det ska bli intressant att se vad han går ut som tillslut. Det är lite olika traditioner runt om i landet om när man går påskkärring, i de flesta delar av Sverige är det på Skärtorsdagen, i västra Sverige är det på påskafton. 

Under dagen ska vi rita små påskkort och när vi pratade om det fick jag frågan - vad sjunger en påskkärring?

Här kommer en liten påskvisa för alla små kärringar!

Vår Påskkärring (melodi: Blinka lilla stjärna)

Vår påskkärring i all hast,

flyger till Blåkulla på en kvast.

Bak därpå sitter katten,

mörk och svart liksom natten.

Sen dom flyger hem igen, 

och sover till påsken kommer igen.

Kalasdags önskar alla en riktigt Glad Påsk, inte minst alla små födelsedagsbarn!

För mer om påsken se vårt Påsktema!

Postat 2013-03-28 09:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Uppdrag: Testa kalas hos AudioSpot Studio i Malmö

Hos AudioSpot studio är alla välkomna - proffs som amatörer. AudioSpot Studio ordnar allt från möhippor/svensexor och företagsevent till barnkalas. Förutom att spela in röster och sång kan man även spela in en musikvideo eler bli fotograferad framför greenscreenväggen!

Ett barnkalas hos AudioSpot Studio innehåller både fotografering framför greenscreenvägg samt inspelning av upp till två valfria låtar. Efter fotografering blir det korv med bröd samt glass. När kalaset är slut från alla deltagare resultatet på varsin CD med bild på.

Läs mer om barnkalas hos AudioSpot Studio i Malmö här.

Vill du testa AudioSpot Studios barnkalas?

För att bli antagen till uppdraget krävs att du kan ta dig till AudioSpot Studio (Knivgatan 6, Malmö) och väl där kan ta bilder (på barn, fotograferingen och inspelningen) samt skriva en utförlig testrapport från ert besök. Barnen som ska testa måste vara minst 8 år och max antal testare är 7-8 st.

Har du en egen blogg som du också kan tänka dig att skriva i så är det ett stort plus i ansökan!

Uppdrag i Testpatrullen

Fyll i dina kontaktuppgifter, vilket kalasarrangemang eller grej du vill testa och skicka in din ansökan till oss.


Har du en blogg där du kan tänka dig att skriva om ditt uppdrag? Fyll i adressen här!
Postat 2012-02-27 20:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Uppdrag: Testa Kaatach Lekland i Stockholm (Tyresö)

Kaatach är ett lekland med en yta av hela 1300 kvm sprängfullt av roliga aktiviteter! 

Självklart kan man även ha sitt barnkalas på Kaatach. Läs mer om Kaatachs barnkalas

Vill du testa Kaatachs lekland?

För att bli antagen till uppdraget krävs att du kan ta dig till Kaatach i Tyresö/Stockholm (Energivägen2, Tyresö) och väl där kan ta bilder (på barn och leklandet) samt skriva en utförlig testrapport från ert besök. Barnen som ska testa måste är lämpligen mellan 2 och 7år. Max antal testare är 6.

Har du en egen blogg som du också kan tänka dig att skriva i så är det ett stort plus i ansökan!

Uppdrag i Testpatrullen

Fyll i dina kontaktuppgifter, vilket kalasarrangemang eller grej du vill testa och skicka in din ansökan till oss.


Har du en blogg där du kan tänka dig att skriva om ditt uppdrag? Fyll i adressen här!
Postat 2012-02-25 10:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Uppdrag: Testa kalasaktivitet hos Pick-n-Paint i Göteborg

På Pick-n-Paint kan du måla keramik som sedan glaseras och bränns så du kan ta med dig din skapelse hem.

I ett barnkalas hos Pick-n-Paint ingår keramikmålning där barnen själva får välja vad de vill måla ur barnkalassortimentet, det är en blandning av prydnadsföremål och bruksföremål som fat och muggar.

Läs mer på Pick-n-Paints webbplats

Vill du testa Pick-n-Paints barnkalasaktivitet?

För att bli antagen till uppdraget krävs att du kan ta dig till Pick-n-Paint i Göteborg och väl där kan ta bilder (på barn, lokalen och det ni målar) samt skriva en utförlig testrapport från ert besök. Barnen som ska testa måste vara minst 8 år (optimal ålder enligt Pick-n-Paint är 10 år) och max antal testare är 4 st.

Har du en egen blogg som du också kan tänka dig att skriva i så är det ett stort plus i ansökan!

Uppdrag i Testpatrullen

Fyll i dina kontaktuppgifter, vilket kalasarrangemang eller grej du vill testa och skicka in din ansökan till oss.


Har du en blogg där du kan tänka dig att skriva om ditt uppdrag? Fyll i adressen här!
keramikmålning Pick-n-Paint
Postat 2012-02-22 21:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kalasdags.se i SvDs BabyBoom

I slutet av januari kom SvDs bilaga BabyBoom ut och Mia Althoff blev intervjuad av Sara Leijonhufvud om hur man ordnar kalas för de yngsta.

Texten i sin helhet (oredigerad) kommer här

Hej Mia Althoff, grundare av kalasdags.se! Hur fick ni idén till att starta sajten Kalasdags?

Många klagar när det börjar vara dags att planera inför och hålla barnens kalas, det tycker vi är tråkigt. Kalas ska ju vara kul, även att ordna! Så jag och Rebecca Lohk bestämde oss för att skapa en sajt som samlar allt om barnkalas. Vår ambition är att guida, tipsa och inspirera andra mammor och pappor att fixa roliga och minnesvärda kalas för sina barn.

– Vad kan jag hitta på kalasdags.se?

Vi har ett fullsmockat register över Kalasfixare, massor av kalasteman, gör det själv-tips och förslag på lekar och aktiviteter. Vi har flera intressanta bloggare som bloggar om t.ex trolleritricks och tårtdekorationer och ger presenttips. Vi har också en del checklistor, "tänk på det här" mm

– Finns det något även för de allra minsta barnen?

Vårt lekregister rymmer många roliga lekar som passar att göra i ring. Vi har också tips på hur man gör egen leklera, egna kritor, såpbubblor mm som ofta roar små barn länge. Sen finns det många smarriga, nyttiga och barnanpassade recept i bloggen "Kalasmat med Barnochmat.se".

– Ge tips på hur ett kalas för ettåringen kan se ut!

De första födelsedagarna i barnets liv firar man bäst med nära och kära, ingen förväntar sig att ett- och tvååringar har kalas med jämnåriga. Vid ungefär tre års ålder kan det vara lagom att ha första kompiskalaset. "Keep it simple!" Blås upp ballonger, servera glass i form av ett tåg, blås såpbubblor, ha en enkel sång- och leksamling, placera barnen vid bordet med hjälp av memorykort (ena delen i paret får barnet och  den andra ligger på tallriken som barnet sen ska hitta) och planera in mycket tid för fri lek!

Kalasdags.se i media
Postat 2012-02-16 19:51 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kalasdags tipsar i P4 Extra, i studion med Lotta Bromé

Hej kalasdagsvänner!

I onsdags i förra veckan blev kalasdags inbjuden till Lotta Bromés studio! De ville intervjua Sveriges bästa kalasexpert, och det är ju vår sajt det, lite svårpratad trots att den är fullmatad med klassiska lekar som man lätt tvistar om till att passa teman, aktiviteter, flertal teman och Sveriges alla olika barnkalasarrangörer ute i landet. Så jag fick agera språkrör!

Vi hade fått en hum om vad vad skulle tala om, men väl inne i direktsändning och utan tid att hinna växla några korta ord med Lotta kastades jag rakt in i etern. -Kan man ha ett mus på kalas, löd första frågan efter en gedigen presentation om Kalasdags.se och Mia och mig som grundare. Frågan knöt an till intervjun Lotta precis avslutat. På så sätt kom vi in på att man kan "återanvända" klassiska "Katt och råtta leken" (som där och då fick heta katt och mus leken haha) och flertal andra till att passa olika teman. Som t ex gömma nyckeln, som på ett dinokalas kan heta gömma T-Rex.

Det var roligt att diskutera utifrån olika tips och trix för alla stressade småbarnsföräldrar med lätt ångest inför barnens kalas. Och för alla kreativa mammor och pappor som bara söker mer inspiration eller ramar för kalas och inbjudan till dem.

Egentligen kunde jag ha pratat tips bra mycket längre, men frågorna gick vidare och blev till där och då under intervjun. Jag brinner för genusfrågor och har två söner som under småbarnsåren mer än gärna fått vara prinsessor och testat allt som anses tjejigt, och en dotter som mer varit som det kallas pojkflicka och enligt Murphys law just därför hörde jag fel på en fråga som på ett ungefär löd - kan inte pojkar också vara prinsessor där jag svarar ja visst, fram för fler prinskalas! Och sånt händer väl i direktsändning:)  

Givetvis ska barnen själva få välja sitt typ av kalas och vi förespråkar starkt att de ska vara mycket engagerade i planeringen av sina kalas. Överraskningar brukar inte alltid falla små kalasbarn på läppen :) Som det omtalade Solsidan kalaset, där barnet ville ha ett lugnt klassiskt kalas och in damp Markoolio. Säkert hur kul besök som helst, men inte alls önskat av just detta barnet.

Det tips som vekrar fått mycket gensvar är att alla kan tänka i kvartar och en kvart känns överkomlig :) Varje moment på ett barnkalas tar ungefär en kvart. Så planerar man de två kalastimmarna utefter det! Så glöm inte hur ni bjuder in. Det har vi skrivit mer om här (länk till inbjudningar?).

Här kan man läsa hur P4 Extras redaktion summerade intervjun!

Vill du lyssna p programmet? Klicka här för att komma till P4 Extra Sändningsarkiv (ca 1.30 in i sändningen kommer Rebecca in!)

Kalasdags.se i media
Postat 2012-01-19 17:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Nyuppdaterad Kalasfixare:
' kalasigt
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!
Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'