Kalasdags - Redaktionsbloggen

Redaktionsbloggen

Här skriver vi om kalasdags.se, vad som händer, hur vi tänker, vart vi är på väg och lite blandat

Kalasdags tipsar i P4 Extra, i studion med Lotta Bromé

Hej kalasdagsvänner!

I onsdags i förra veckan blev kalasdags inbjuden till Lotta Bromés studio! De ville intervjua Sveriges bästa kalasexpert, och det är ju vår sajt det, lite svårpratad trots att den är fullmatad med klassiska lekar som man lätt tvistar om till att passa teman, aktiviteter, flertal teman och Sveriges alla olika barnkalasarrangörer ute i landet. Så jag fick agera språkrör!

Vi hade fått en hum om vad vad skulle tala om, men väl inne i direktsändning och utan tid att hinna växla några korta ord med Lotta kastades jag rakt in i etern. -Kan man ha ett mus på kalas, löd första frågan efter en gedigen presentation om Kalasdags.se och Mia och mig som grundare. Frågan knöt an till intervjun Lotta precis avslutat. På så sätt kom vi in på att man kan "återanvända" klassiska "Katt och råtta leken" (som där och då fick heta katt och mus leken haha) och flertal andra till att passa olika teman. Som t ex gömma nyckeln, som på ett dinokalas kan heta gömma T-Rex.

Det var roligt att diskutera utifrån olika tips och trix för alla stressade småbarnsföräldrar med lätt ångest inför barnens kalas. Och för alla kreativa mammor och pappor som bara söker mer inspiration eller ramar för kalas och inbjudan till dem.

Egentligen kunde jag ha pratat tips bra mycket längre, men frågorna gick vidare och blev till där och då under intervjun. Jag brinner för genusfrågor och har två söner som under småbarnsåren mer än gärna fått vara prinsessor och testat allt som anses tjejigt, och en dotter som mer varit som det kallas pojkflicka och enligt Murphys law just därför hörde jag fel på en fråga som på ett ungefär löd - kan inte pojkar också vara prinsessor där jag svarar ja visst, fram för fler prinskalas! Och sånt händer väl i direktsändning:)  

Givetvis ska barnen själva få välja sitt typ av kalas och vi förespråkar starkt att de ska vara mycket engagerade i planeringen av sina kalas. Överraskningar brukar inte alltid falla små kalasbarn på läppen :) Som det omtalade Solsidan kalaset, där barnet ville ha ett lugnt klassiskt kalas och in damp Markoolio. Säkert hur kul besök som helst, men inte alls önskat av just detta barnet.

Det tips som vekrar fått mycket gensvar är att alla kan tänka i kvartar och en kvart känns överkomlig :) Varje moment på ett barnkalas tar ungefär en kvart. Så planerar man de två kalastimmarna utefter det! Så glöm inte hur ni bjuder in. Det har vi skrivit mer om här (länk till inbjudningar?).

Här kan man läsa hur P4 Extras redaktion summerade intervjun!

Vill du lyssna p programmet? Klicka här för att komma till P4 Extra Sändningsarkiv (ca 1.30 in i sändningen kommer Rebecca in!)

Kalasdags.se i media
Postat 2012-01-19 17:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'