Kalasdags - Redaktionsbloggen

Redaktionsbloggen

Här skriver vi om kalasdags.se, vad som händer, hur vi tänker, vart vi är på väg och lite blandat

6-års kalas!

Vår ena son fyller 6 år i november och nedräkningen har redan börjat. Varje dag frågar han hur lång tid det är kvar. Ibland två gånger om dagen. Snart önskar hela familjen att vi kan snabbspola till slutet av november.

Samtidigt som jag tycker dessa kalasnerver är oerhört charmiga ser jag att de är jobbiga för det stundande födelsedagsbarnet. Jag försöker b.la skingra hans tankar på hur många dagar det är kvar med att fokusera på att träna att skriva och komponera en egen önskelista. Där står just nu lego och hoppande bönor.

Vi brukar även prata om vad för kalas han vill ha. Det verkar lugna kalasnerverna och önskemålen har ändrats lite fram och tillbaka. Han är lite inne på ett legotema kalas. Eller kanske laserspel. Fast det har han inte ännu testat på och vet inte riktigt vad det är. Det ska bli spännande att se vad det kokar ner till. Planerandet i sig tillsammans med barnen är roligt tycker jag.

Hos kalasdags.se finns idag ca 30 olika teman man kan inspireras av, och 700 olika kalasfixare! Vi kikar tillsammans fram och tillbaka mellan teman och kalasfixare. Han har ett tag till på sig att kika runt. :)

Tipsa gärna oss om fler kalasfixare och önska gärna teman, så ska vi försöka komponera ihop dem efter hand. 

Tema/Lego
Postat 2014-09-29 21:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skolstart!

Nu är nog alla barnen tillbaka i skolan igen. Vår 6-åring har längtat hela sommaren efter att få börja skolan, och första skoldagen var både spännande och lite läskig. En hel drös med nya kompisar att lära känna och plötsligt 2 lärare på 26 barn. Han känner sig mäkta stor och första läxan är inlämnad med stolthet. 

Igår var det föräldramöte och barnkalas togs upp som en punkt. Jag tycker det är en viktig punkt och väldigt bra att tala om, jag var själv inte närvarande men maken kom hem och berättade att det beslöts, och det var ingen längre diskussion, att man bjuder alla. Några flickor föredrar att leka med pojkar och vise versa, att bara bjuda t ex flickor blir väldigt fel om man har en pojke som är bästis med en flicka. Tjejer vill också spela laserdome och killar vill gå på pysselkalas. Men det vet vi ju redan. Det är dyrt att bjuda alla så månadsbarnen får gärna gå samman tyckte många. Vissa barn vill inte ha kalas heller. Vår son ville först ha kalas med sina vänner när han fyllde 5 år och då skulle det vara hemma hos oss.  

Vi hoppas att alla barn har haft en positiv skolstart! Kika in  för inspiration till barnkalasen både under våra teman och lekar samt i vårt fullproppade register med kalasfixare; där vi samlar alla ställen man kan ha sitt kalas på, allt från parklekar till laserdome och pysselkalas. Det finns en hel del roliga nya kalasfixare att spana in!

Postat 2014-08-26 06:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'