Kalasdags - KalasBagerskan

KalasBagerskan

Här hittar du allt som handlar om tårtor och bakning, bilder, recept, tips och idéer, inspiration...

Annorlunda julkalender

Idag är det första advent och på onsdag börjar äntligen den stora nedräkningen till doppardagen - Julafton! En lite annorlunda julkalender är att baka 24 pepparkakor i olika juliga figurer, gör ett hål i varje kaka innan dom bakas, låt svalna och dekorera med kristyr. Sätt ett rött band i varje kaka och häng på väggen. Ät sedan en pepparkaka fram tills tomten anländer!

Önskar er alla en mysig första advent, kram KarinAdvent Jul Julkalender Kakor Pepparkakor
Postat 2010-11-28 09:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Barbietårta

När min dotter fyllde 6 år i oktober så hade vi ett Princess-kalas med guldkronor, skattjakt och en princesstårta deluxe - en barbietårta! Den är enklar att göra än man tror, det som krävs är en lagom djup salladsskål eller liknande så att "kjolen" på barbie kommer upp till midjan. Tips är att mäta innan! *ler*Lägg ett lager plastfolie i botten omlott varandra och lägg sedan ett lager tårtbotten så att den täcker insidan av skålen, bred på ett lager fyllning, på med ett nytt lager med tårtbotten, fyllning osv tills skålen är fylld ända upp till kanten. Låt stå en stund i kylskåpet, gärna med en tallrik ovanpå som press.Klä av barbien helt naken och vira in henne från midjan och ner i plastfolie så kan födelsedagsbarnet leka med den när tårtan är uppäten. Ett tips är att införskaffa en barbie med uppsatt hår så slipper du att den fastnar i marsipanen.
Vänd salladsskålen upp o ner på fatet tårtan ska stå på och ta försiktigt loss plastfolien.Som ni ser så är det viktigt att mäta innan man gör själva tårtan, en självlärd läxa. Jag läste det hela genom en stor klump marsipan mellan tårtan och upp till midjan, tur nog så syntes inget av min provisoriska lösning när allt väl var klart, men surt var det...Bre på smörkräm på tårtan och försök få ett så jämt lager som möjligt så den stelnar efter en stund i kylskåpet. Vill man inte klä tårtan i marsipan kan man färga grädde och bre/spritsa på tårtan.Kavla ut en stor bit marsipan och lägg på "kjolen", klä hela eller gör som jag en öppning framtill.Skär till en mindre del som topp, prova några gånger innan du klämmer fast den ordentligt.
Sen är det bara att dekorera efter tycke och smak med blommor och pärlor.

Jag gissar att din dotter/son kommer bli överlycklig!


Kram KarinBarbie Beskrivning Dekorering Prinsessa tårta
Postat 2010-11-17 21:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Enkel halloween-dekoration

Visserligen har halloween nyligen varit men jag ville ändå visa en sista superenkel Halloween-dekoration! *ler*Skär ut en lagom stor rundel i marsipan och skär bort lite av kanterna enligt bilden.Nu är grundstommen till pumpan klar!Dra försiktigt med kniv eller varför inte den vassa änden på ett trä-grillspett!Skär ut små svarta trekanter och montera ihop
till en mun, näsa och ögon.Rulla en tunt liten...  korv?Och snurra den lite...Fäst flera små snurrade korvar på pumpan och volia, den är klar!
Det var allt om Halloween för denna gången,
hoppas ni gillar mina inlägg!

Kram KarinPostat 2010-11-03 10:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'