Kalasdags - Ankis presentblogg - Pussla en bättre värld - klimatsmart present

Ankis presentblogg

Här tipsar jag om fina och braiga presenter för olika tillfällen, åldrar, tycken och smak!

Pussla en bättre värld - klimatsmart present

Min äldsta dotter älskar att lägga pussel. Endast fyra år gammal lägger hon pussel med över 100 bitar så gott som helt själv. Personligen är jag för pussel framför tevespel och dylikt. Fick nys om detta pussel på bilden i ett Åhlénsutskick jag fick i brevlådan häromveckan. Det här pusselt ingår i serie om tre miljöutbildande pussel som fått namnet "En Bättre Värld".

Alla tre pusslen handlar om vikten att sopsortera rätt och varje pussel fokuserar på en av tre olika miljöer: skog och mark, stad och trafik samt hav och sjö. 

Tar man bort alla pusselbitar så ser man en värld som det kan se ut om man inte tar hand om sina sopor på rätt sätt. På baksidan av varje pusselbit står något klokt som t ex: "Lägga sopor är lätt som en plätt. Skräp på marken skader skogen och dess djur. Släng ditt skräp rätt så gör andra som du, om vi har tur."

Skaparen bakom pusslen är Patricia Rawecka som också är grundare till det egna företaget Gro, läs mer på www.groleksaker.se Än så länge erbjuder Gro bara tre miljöutbildande pussel, men det planeras en hel leksaksserie!

Pusslen bygger på Gro:s tre-stegs-filosofi som tar upp skilda miljöproblem och aspekter på ett logiskt sätt: 

Steg 1: att introducera olika miljörelaterade händelser och element som finns i omgivningen.
Steg 2: fortsätter man med förståelsen för hur orsak och verkan hänger ihop.
Steg 3: En hållbar livstil lönar sig i leken.

 Jag tycker det här är en bra, pedagogisk och mycket miljövänlig kalaspresent till killar och tjejer i de allra flesta åldrar eftersom pusslet är mer än ett pussel. Den har även ett viktigt budskap samt kunskap att ge. Och du kan definitivt ge bort den med gott samvete!

Jag köpte mitt pussel på Åhléns för 129 kr. Det går också att köpa den på www.groleksaker.se, där kan du köpa alla tre pussel för 300 kr. Som hittat!

 

TAGGAR: Kalas  kille  tjej 
Kategorier:
Fem till sju Nio till elva år Sju till nio år Tre till fem år 
Inlagt 2010-09-07 13:14 | Läst 16315 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'