Kalasdags - Kalasmat för alla

Kalasmat för alla

Här hittar du tips och idéer på vad du ska bjuda på när någon av gästerna har födoämnesallergier. Enkelt, gott och roligt. Varmt välkommen!

Choglad

Chokladiga bars, supergoda på kalaset och enligt mina små "fika till mellis?"

Här behöver du:
4 dl Havregryn
1 dl Cashewnötter (hacka dem i mixern)  eller kokosflingor
1/2 dl Solrosfrön
10 st Torkade katrinplommon eller dadlar
1 1/2 dl russin
5 msk kakao
2 1/2 msk honung
2 msk kokosolja
1 dl hett vatten

Lägg havregryn, hackade cashew eller kokosflingor och solrosfrön på en plåt. 
Rosta i ugnen en liten stund medan du mixar allt annat med en stavmixer. 
Ta fram en bunke och blanda ihop allt till en smet. 
Kleta ut på bakplåtspapper eller på lämplig form, ställ svalt ca 1 h eller till smeten stelnat. Skär i lagom bitar. 

Jag toppade mina med hackade cashewnötter och lite salt. Ännu godare är det säkert att ringla lite smält choklad över. 

/Tessan

Recept
Postat 2018-01-18 16:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Clowneri och Trolleri!
Bandhagen. Stockholm


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'