Kalasdags - I Millas värld

I Millas värld

Pyssel och barnböcker är vardagsmat, resor och utflykter en självklarhet, recepttest ett tidsfördriv och festplanering ett intresse - välkommen att följa med roliga aktiviteter som ingår i vår finlandssvenska familj!

En temalek med skrammel

Bamsekalaset är över och vi kan pricka av ännu en lyckad fest. Förutom de mer vanliga lekarna som snurra flaskan vid presentöppningen, plocka godis med sugrör och mete med Bamseöverraskning så blev det en anpassad Bamselek, Bamseskrammel, en lek som kan anpassas helt enligt tema eller överhuvudtaget användes som en barnlek (inom- eller utomhus).

Till leken behövs endast en kort saga med hälften så många figurer som ska delta i leken + två skrammelinstrument (t.ex. tamburin, maraccas, skallror, grytlock...).

Deltagarna delas in i två lag och varje person i laget får varsin roll, t.ex. en är Bamse, en är Skalman, en Lille Skutt, en vargen och en farmor. På motsvarande sätt i det andra laget. Det ena laget sätter sig på golvet i en rad och det andra laget mitt framför dock med några meter ifrån. Mittemellan lagen lägger man de två instrumenten. Lekledaren börjar läsa sagan och så fort en av figurerna nämns, ex. Bamse, sträcker sig de två som har fått Bamserollen, efter lagets intrument och skramlar med det, instrumentet läggs tillbaka och sagan fortsätter, när nästa figur nämns sträcker (eller rusar, beroende på avståndent) "figuren" efter instrumentet och skramlar med sitt instrument. På det här sättet fortsätter leken tills sagan är slut, kan garantera mycket skrammel och många glada skratt.

Bamse Kalas
Postat 2012-10-21 11:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'