Kalasdags - I Millas värld

I Millas värld

Pyssel och barnböcker är vardagsmat, resor och utflykter en självklarhet, recepttest ett tidsfördriv och festplanering ett intresse - välkommen att följa med roliga aktiviteter som ingår i vår finlandssvenska familj!

Söta cupcakes på rad

Med en svaghet för vackra receptböcker, har det hunnit bli en hel del i samlingen. Igår utökades samlingen med ytterligare en bok: 200 söta muffins & cupcakes, skriven av Joanna Farrow.

 

Utan att ännu testat något av recepten, kan jag snabbt konstatera att denhär boken garanterat kommer att bli använd för både högtider och fester. Rent bildmässigt tilltalas jag av bl.a. Påskfågelbon, adventsstjärnor, piratmuffins och sömniga valpar. Bland alla de inspirerande recepten, varav det ena bakverket låter godare än det andra, finns det både söta och salta varianter, cupcakes som frukost och mellanmål och sockersöta kalasfina muffins till festen.

Boken är tilltalande i hela sitt format, varje uppslag består av ett huvudrecept som hänger ihop med bilden bredvid, plus en variant av muffinsen/cupcakesen som finns med som en ytterligare bonus. Också barnen tilltalades av recepten och jag har på känn att vi inför det stundande kalaset kommer att duka upp cupcakes på festbordet.

Böcker recept
Postat 2012-11-13 16:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En temalek med skrammel

Bamsekalaset är över och vi kan pricka av ännu en lyckad fest. Förutom de mer vanliga lekarna som snurra flaskan vid presentöppningen, plocka godis med sugrör och mete med Bamseöverraskning så blev det en anpassad Bamselek, Bamseskrammel, en lek som kan anpassas helt enligt tema eller överhuvudtaget användes som en barnlek (inom- eller utomhus).

Till leken behövs endast en kort saga med hälften så många figurer som ska delta i leken + två skrammelinstrument (t.ex. tamburin, maraccas, skallror, grytlock...).

Deltagarna delas in i två lag och varje person i laget får varsin roll, t.ex. en är Bamse, en är Skalman, en Lille Skutt, en vargen och en farmor. På motsvarande sätt i det andra laget. Det ena laget sätter sig på golvet i en rad och det andra laget mitt framför dock med några meter ifrån. Mittemellan lagen lägger man de två instrumenten. Lekledaren börjar läsa sagan och så fort en av figurerna nämns, ex. Bamse, sträcker sig de två som har fått Bamserollen, efter lagets intrument och skramlar med det, instrumentet läggs tillbaka och sagan fortsätter, när nästa figur nämns sträcker (eller rusar, beroende på avståndent) "figuren" efter instrumentet och skramlar med sitt instrument. På det här sättet fortsätter leken tills sagan är slut, kan garantera mycket skrammel och många glada skratt.

Bamse Kalas
Postat 2012-10-21 11:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ett riktigt dunderkalas

Ett Bamsekalas kräver förstås en ordentlig inbjudan, därför var det ganska självklart att inbjudningskorten skulle utformas som dunderhonungsburkar. Det som behövs är rött, gult och vitt papper sen kan man med några enkla klipp få till en burk, ett lock och lite rinnande honung.

Bamse Kalas
Postat 2012-10-12 10:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Årets tema

Förra året, sonens första kalas, var det minidisco som gällde, i år är det nåt helt annat. Önskemålet för årets kalas var tidigt klart, ett Bamsekalas stod högst på listan. Temat i sig är det inget fel på men det kräver en hel del egen insats, för temat tycks inte vara så vanligt, åtminstone inte i våra trakter. Hur som helst, med temat i åtanke är det bara fantasin som sätter gränser. Tanken är att kunna hålla den röda tråden genom både inbjudan, tårta, tilltugg och lekar. Först ut är små vimplar, lämpliga att sticka ner i något bakverk, och väldigt enkla att göra.

Bamse Kalas
Postat 2012-10-10 20:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Välkommen!

Är mitt inne i årets kalasrumba och det ska fixas barnkalas, inbjudningskort och tårtor, det är tur att jag gillar planering och festfixande för kalasen avlöser varandra på löpande band. Välkommen att ta del av och kika in i vår vardag med kalas, pyssel, resor och recepttest!

Blandat
Postat 2012-10-10 20:41 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'