Kalasdags - Busenkelt! - Rainbowlooms / Loombands - så här enkelt är det

Busenkelt!

Tips och hjälp för att göra kalaset unikt och minnesvärt - för alla. Du kommer få lära dig tricksen som verkligen imponerar på kidsen och gör andra mammor och pappor avundsjuka.

Rainbowlooms / Loombands - så här enkelt är det

Jag vet många som med mig frustrerats över de här små gummibanden som kallas rainbowlooms (eller loombands).  Jag har också slitit mitt hår, men nu har jag kommit på't! Så därför tänkte jag bjuda på en liten guide! Bestäm först vilka färger du vill använda och sortera upp dem i högst och ordna dem efter vilket mönster du vill ha. Här har jag lagt mina sju färger i regnbågsskala:  I mitten ser du också de två verktyg som behövs för de enkla armbanden. Ett blått verktyg med två peggar och en rosa krok (virknål typ).

Steg 1

Lägg första bandet i en åtta, så här: 

Steg 2

Lägg på två band till (följ färgordningen), så här:   Steg 3

Ta kroken och ta tag i det undre bandet och dra upp över de två andra banden och släpp det i mellanrummet mellan peggarna.  Gör likadant på andra sidan, så det undre bandet nu sitter så här:  

Steg 4

Lägg på ytterligare ett band och lyft upp det band som nu är underst upp och släpp mellan peggarna, så här:  

Steg 5

Upprepa steg 4 flera gånger, dvs lägg ett band överst och dra upp det undre och släpp mellan peggarna. Emellanåt kan du använda kroken för att trycka ihop/ner banden:  Skulle du tappa bort ordningen på färgerna och inte veta vilken färg som ska lägga på så kan du titta på sidan så ser du mönstret: 

Steg 6

När du upprepat steg 4 tillräckligt många gånger och armbandet fått rätt längd är det dags att avsluta och sätta ihop till ett armband. Dra nu över gummibandet så det sitter om en av peggarna.  Kläm dit ett c-clips runt gummibandet och ta loss armbandet från verktyget. Sätt ihop andra änden av armbandet med c-clipset.

Voilà!      

Inlagt 2015-07-25 19:38 | Läst 55785 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
Om Mia Althoff
Bloggens förstasida
Tipsa en kompis
Kommentera

RSS 2.0Taggar i denna bloggVill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'