Kalasdags - Busenkelt!

Busenkelt!

Tips och hjälp för att göra kalaset unikt och minnesvärt - för alla. Du kommer få lära dig tricksen som verkligen imponerar på kidsen och gör andra mammor och pappor avundsjuka.

Hjärtan på rad

Med tråd, färgat papper, limstift och en hjärtstans kan du göra jättefina dekorationer. Dekorationerna kan sen användas för att påskpiffa en gardin, som girlang eller som snöre på ett vackert paket.

Du behöver papper i olika färger. Jag valde traditionella pastelliga påskfärger (gult, lila, grönt) men välj dina färger efter eget tycke, smak och tillfälle.

Hjärtstansen jag använde kommer från Panduro och hjärtat blir ca 4x4cm vilket jag tycker blir lagom. Här har jag förberett mina hjärtan, tagit fram tråd (jag använde brodertråd i en gul nyans) och limstift.

Applicera lim på hela ytan på ett av hjärtana, lägg på tråden och kläm sedan dit ett till hjärta i samma färg. Pressa ihop hjärtana ordentligt och se till att kanterna går jämnt upp så de inte ligger omlott.

Fortsätt med nästa hjärta cirka 10 cm ovanför och fortsätt så tills du har så långt du önskar.

Ska du göra en girlang att hänga vågrätt så lägger du hjärtana på andra ledden så de kommer efter varandra istället för under varandra.

hjärtan påskpynt påskpyssel
Postat 2015-03-31 22:09 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Snabba Cake Pops

Att göra cake pops (eller pop cakes) kan vara ganska omständigt om man utgår från de recept där man bakar en vanlig sockerkaka som man sedan smular och blandar med t.ex cream cheese för att få en deg att rulla bollarna av.

Nu finns det speciella maskiner eller järn att använda för att baka färdiga sockerkaksbollar. Då kommer man snabbare till det roliga momentet att dekorera dem.

Du behöver

1. Cake pop maker

2. Smet (recept här)

3. Pinnar

4. Choklad som smälts i vattenbad

5. Strössel, nötter och annat att dekorera med.

Gör så här

Blanda ingredienserna till smeten, läs recept här. Värm järnet och häll smeten i varje litet hål i cake pop makern.

Det kan vara smart att använda en sprits så går det lite fortare.

Efter 4 minuter är de klara och kan tas ut. Lägg dem att svalna på ett fat.

Smält chokladen i vattenbad. På Panduro finns "choklad" med roliga färger. Vi hade valt gult eftersom det är påsk, men de finns i massa olika färger.

Doppa en pinne i lite choklad och stoppa in i en boll. Den smälta chokladen kommer funka som lim sen.

Låt det svalna/torka innan ni fortsätter med resten.

I väntan passade tjejerna på att göra några enkla blomdekorationer i sugarpaste.

Ställ fram strössel, minimarshmallows. krossade nötter eller vad du vill dekorera med och sätt igång. Bara fantasin sätter gränserna.

Så här snygga blev våra påsk cake pops!

Min cake pop maker är från NetOnNet och kostade 99kr då får man en ställning för cake popsen samt en receptbok med grundrecept för cake pops.

cake pops pop cakes
Postat 2015-03-29 23:51 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fira våren med ballongblommor

Youtube-kanalen "Balloon Animals" har många bra och instruktiva videos för att vika ballonger till olika djur, hattar, svärd, olika form och även blommor av alla de slag. Kolla här hur du gör en tigerlilja och här är en lite enklare variant:

ballong ballongdjur DIY
Postat 2015-03-14 15:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Om Mia Althoff

Skriv ut
RSS 2.0

Taggar i denna blogg

bloglovin


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'