Kalasdags - Kalasmat med Barnochmat.se - Ny mjölkfri yoghurt

Kalasmat med Barnochmat.se

Vi ger dig tips på bra kalasmat! Här kan du läsa om bra kalasmat för dig och din familj. Vi ger allergitips och vi delar med oss av våra läckra kalasrecept.

Ny mjölkfri yoghurt

En god nyhet för alla mjölkallergiker och veganer är att det har kommit en ny mjölkfri yoghurt, nämligen Havregurt från Oatly. Havregurten är gjord på svensk havre och är berikad med bland annat D-vitamin, kalcium och vitamin B12 för att vara en bra ersättningsprodukt för vanlig yoghurt. En annan fördel är att havren innehåller nyttiga fibrer som kallas betaglukaner.

Vad kan jag använda havregurten till?

Havregurt kan användas som vanlig yoghurt med lite flingor till. Den passar bra som frukost eller mellanmål. Till festliga tillfällen funkar den perfekt att göra smoothies eller yoghurtglass på. Havregurten finns i smakerna naturell och jordgubb. Mixa havregurt med bär och eventuellt lite vaniljsocker eller en banan för att det inte ska bli för surt. Eller prova att mixa naturell havregurt med mango och banan.

 

Berätta gärna vad ni tycker om den nya havregurten och vad ni använder den till!

Hälsningar Anna

 

 

 

 

 

Inlagt 2010-11-23 20:17 | Läst 13827 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-11-29 19:22   barnochmat.se
Hej,
Det har nu framkommit att Oatlys nya havregurt innehåller små mängder mjölkprotein. Det är syrningskulturen som har visat sig innehålla spår av mjölkprotein. Oatly har därför stoppat försäljningen. Förhoppningsvis kan de ändra receptet och börja sälja produkten snart igen.
 
2010-11-23 23:51   rebecca
Jag ska inom kort testa den och återkommer :)
 
Hyra korvgubbe i Stockholm
Täby, Stockholm


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'