Kalasdags - Hej där!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, SandT

Therese Forslund, en av två grundare till webbutiken SandT (S and T)

Berätta mer om er webbutik där man b.la finner gluten och mjölkfria alternativ

I vår webbutik hittar man allt man behöver för ett välsorterat och hälsosamt skafferi, de mest nödvändiga kosttillskotten som vi ofta har brist på, choklad, te, bars och andra tilltugg som kan vara bra att ha när tiden är knapp och blodsockret är lågt.

Tanken bakom vår shop är att man ska kunna hitta ekologiska produkter för bakverk och matlagning utan att behöva oroa sig över att de innehåller onödiga tillsatser, gluten eller mjölkprodukter. Det ska vara enkelt!

Här kan du läsa mer om SandT, födoämnesallergier, recept och inspiration.

Har ni tips för höstens alla kalas hur man hanterar födesämnesallergiker?

Barn med födoämnesallergier ökar hela tiden och i dag sägs det att det i genomsnitt går 2 barn per barnkalas som har någon slags födoämnesallergi.

Barnkalaset kan vara ångestladdat för både det allergiska barnet och föräldrarna på olika sätt. Mina tips är därför att alltid fråga efter eventuella allergier i inbjudan, trots att du kanske vet att Calle och Filippa har allergier. Erbjud föräldrarna att stanna kvar på kalaset om de önskar det. Var öppen med hur du själv känner för att fixa inför kalaset, vill du baka eller handla till alla så var öppen med det och jag garanterar att föräldrarna till det allergiska barnet blir lika glad som när snön faller på julafton över det.

Gör det enkelt, barn älskar i regel chokladbollar och glass. Det är enkelt att slänga ihop chokladbollar på glutenfritt havregryn och mjölkfritt smör och för att undvika missförstånd så är det bästa att göra en stor sats av dessa till alla barnen på kalaset. Glass finns med både havrebas, Otaly, och sojabas, TofuLine. En annan mysig sak är att göra glasspinnar av smoothie på exempelvis havredryck, banan och hallon, tillsätt eventuellt lite honung och frys in i glassformar.

Min erfarenhet av barn med födoämnesallergier är att de sällan blir besvikna eller ledsna över att de inte kan äta allt som är framdukat utan är snarare tacksamma över tydliga instruktioner så att de slipper vara oroliga över att drabbas av en allergisk reaktion.

Tänk på att inte tycka synd om barnet, det är deras vardag och deras livsstil, de behöver inte höra att det är synd om dem för det är det inte så länge vi vuxna har koll på att barnen får i sig den mat de tål.

Therese tipsar också om ett supergott recept på tårta som är helt gluten och mjölkfri

allergi födoämnesallergi glutenfritt mjöljfritt SandT
Postat 2014-09-04 12:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'