Kalasdags - Hej där! - Hej där, Gro!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Gro!

Patricia Rawecka, grundare av Gro play & design

Hej, berätta mer om Gro och era leksaker!

Vi (än så länge bara jag Patricia) är ett färskt svenskt varumärke som vill göra kul spel och leksaker som lär om miljö och hållbarhet! Vill man som leksaksföretag göra något för miljön så tror jag att förutom att vara noga med att välja schyst material och nära tillverkningsland, så är det viktigt att tänka på hur ens produkter påverkar användarna. Det intressanta är hur våra leksaker påverkar barnens sätt att tänka, göra och uppmärksamma.

Hur kom du på idén med miljöpussel för barn?
Jag pluggade produktdesign i Hong Kong och fick ett slags uppvaknande där. Jag befann mig i en extrem konsumtionskultur där under lång tid och då jag skulle designa en produkt i ett skolprojekt så kände jag "Jag behöver inte en pryl till!". Jag ville göra något meningsfullt. en produkt som i det långa loppet kunde bidra till att nästa generation skulle ha en mer hållbar livsstil.

Det barn lär sig när de är små, ter sig naturligt för dem när de är vuxna. Med mina leksaker vill jag få barn att se sin omvärld på ett nytt sätt, och få dem att på ett otvunget och lustfyllt sätt bidra till ett mer hållbart samhälle. Lek är ju bästa sättet att lära sig saker på!

Det låter ju kul och supersmart! Hur många olika pussel finns det?

Idag finns det tre motiv i pusseltypen "En Bättre Värld"; Stad & trafik, Skog & mark och Hav & sjö.

Vilken ålder lämpar sig era pussel för?
Först trodde vi att bara barn mellan 3-5 år skulle gilla pusslet, men det visar sig att även 6 och 7-åringar gillar det. En del kan ju redan läsa lite och de korta ramsorna på baksidan blir utmärkt lästräning.

Vad händer framöver? Några nya bra idéer på lut?

Vi kommer att släppa ett digital "eko-memory" som kommer finnas som App till iPhone och även i webbversion på vår hemsida, i mars. Fler fysiska leksaker så som pussel, spel och memory kommer dyka upp både under våren och hösten.

Kolla in groleksaker.se och håll dig uppdaterad om produktnyheter och annat på facebook.com/GroLeksaker

 

 

Inlagt 2011-01-16 10:24 | Läst 6975 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
Pirr i Magen
Täby


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'