Kalasdags - Kalasdags - Presenttips

Kalasdags - Presenttips

Guide till roliga unika presenter och prylar för kalaset

Lärorikt tidsförtriv för barn från ca 7 år

Som de flesta barn så gillar mina att hålla på med sina telefoner, surfplattor och datorer. Vi har inga speciella regler kring "skärmtid" eller så, annat än det uppenbara (inte i sängen, inte vid matbordet, inte när man träffar någon IRL, inte flera timmar i sträck osv). Jag tror på att erbjuda alternativ och föreslå andra aktiviteter så att det blir en bra blandning och balans.

Ett sätt vi hittade i somras var något så old school som korsord! Mycket roligt och lärorikt som här när stor och liten kan hjälpas åt.

"Korsord för barn" är en serie häften med korsord som är framtagna för att vara lärorika och pedagogiska för barn mellan 7 till 12 år. Förutom att det är kul att klura kan de också hjälpa barn att träna sin koncentration. Böckerna innehåller 30 korsord vardera med varierande svårighetsgrad .

Första boken - Korsord för barn (7-9år) innehåller korsord som till en början är enkla men som blir lite svårare ju fler man klurar ut. Lämpar sig från ca 7 års ålder.

Den andra boken - Korsord för barn (9-12år) tar vid där första boken slutade och lämpar sig för barn i mellanstadieåldern.

Nu har till vår stora förtjusning kommit ytterligare en korsordsbok i serien - Korsord på engelska som kan utmana både barn och vuxna i att träna sin engelska. Korsorden har svenska ledtrådar, men orden som ska fyllas i är engelska.

Gemensamt för alla böcker är att korsord som är lite knepigare har ledtrådar och tipsrutor till hjälp om man kör fast. Alla tre böckerna innehåller också facit längst bak i boken.

korsord tidsfördriv
Postat 2016-08-28 23:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'