Kalasdags - Kaffestugan Torpet

Kaffestugan Torpet


Orhemsvägen 135
12865 Sköndal

Telefon: 08-94 14 32
Epost: victoria@torpetorhem.se
http://www.torpetorhem.se/

På Torpet serverar vi alltid hembakat och färskt kaffebröd: kanelbullar, smulpaj, äppelkaka, morotskaka, mockarutor, chokladbollar och annat gott. Vi har en mängd väl tilltagna smörgåsar med pålägg: räkor och kokt ägg, köttbullar och rödbetssallad, leverpastej, stekt ägg och keso, ost, ost och skinka samt alltid ett helvegetariskt alternativ, exempelvis hummus och rökt tofu.

Vi har också nygräddade våfflor, toast, soppa/sallad, glass och ett litet godissortiment.

Rättvisemärkt kaffe och te, varm choklad, läsk, ekologisk mjölk eller apelsinjuice samt saft kan du dricka till.Mitt emellan sjöarna Flaten och Drevviken (passa på att ta ett dopp när du ändå är på plats!), inbäddat i vacker blandskog – precis intill Flatens naturreservat – har Torpet serverat kaffe med tilltugg sedan 1940-talet. Många av de äldre gästerna som kommer till oss i dag har fikat på kaffestugan sedan de var små eller unga, då i sällskap med mor- eller farföräldrar. Nu kommer de med sina egna barnbarn. Vilka historier de har att berätta! Om den gamla damen till exempel, som serverade kaffe i kannor genom kioskluckan, om kånkandet på vatten i tunnor och dunkar – innan vattenledningar drogs – och värmandet i stora kokkärl – som ännu står kvar på hyllorna i köket – för att kunna diska och städa. Om bullarna hon bakade och hur hon sov bakom serveringen när hon blev trött av slitet och släpet.

Nu är det nya tider, men bullarna bakar vi fortfarande själva och tupplurar tar vi oss lite då och då vi också (dock inte under öppettid).

Vi vill att alla ska känna sig välkomna hos oss – små och stora, tvåbenta och fyrbenta. Det finns både ute- och inneleksaker för de leksugna och en liten hundbar för törstiga fyrbenta vänner.


 ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'