Kalasdags - Gustav Adolfsparkens parklek

Gustav Adolfsparkens parklek


Gustav Adolfsparken
Stockholm

Telefon: 08-660 49 31
Epost: parkleken@banerporten.se
http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=44c5faedce49434b8cd2433fb34b47f0

Gustav Adolfs parklek drivs av Banérporten och är en öppen parkverksamhet för mammor, pappor, dagmammor m.m. Det är främst en plats för utelek. Alla är också välkomna in i parkhuset för att värma sig, äta mellanmål eller ta en fika. Vi erbjuder kaffe eller te med kaka till självkostnadspris. Vill man grilla, ring så tänder vi grillen!Parkleken är bemannad följande tider:
Helger stängt, mån–fre, vintertid (infaller i slutet av oktober) kl. 8.30–17, sommartid (infaller i slutet av mars) kl. 8.30–18. Med sommar- och vintertid avses den dag vi ställer om klockan varje säsong. Sommarstängt den 30 juni–1 augusti.

Den här helt nyupprustade bemannade ganska stora lekplatsen med plaskdamm är belägen i en del av Gustaf Adolfsparken. I parken ligger en kyrka och lekplatsen kantas av flera flerbostadshus. Det finns flera skolor i närheten som använder lekplatsen som sin skolgård.

Lekplatsen är uppdelad på två nivåer den övre med plaskdamm samt stor instängslad lekyta med bl a klätternät, cykelkarusell och lekhus och rutschbana som står på fallskyddsmatta. På den nedre ligger flera förråd och parklekshuset. Här finns en inhägnad småbarnsavdelning med många olika lekredskap. Lekplatsen är också försedd med däckgungor och en månggunga, sandlåda, växthus, olika lekhus mm. Det finns många sittplatser både i sol och skugga.

Lekplatsen är planerad för att vara tillgänglig för alla.
Det går att parkera på gatan utanför, det är vissa nivåskillnader till lekplatsen och inom platsen.I parklekshuset finns det en hkp-toalett, men den är mycket trång och rampen in till huset har ett steg på några centimeter och det finns tröskel in till huset.

Det går att hyra parkleken vardagskvällar eller helger för barnkalas. Närliggande föreningar med säte i Östermalm kan låna parklekens lokaler gratis för möten eller annan verksamhet som kan tänkas passa.

Läs mer om våra aktiviteter och hur du gör om du vill boka parkleken på vår webbplats, http://www.banerporten.se (Länk till annan webbplats, http://www.banerporten.se)


  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'