Kalasdags - Framtidsmuseet

Framtidsmuseet


Jussi Björlings väg 25
78432 Borlänge

Epost: info@framtidsmuseet.se
http://www.framtidsmuseet.se/

Framtidsmuseet är ett Science center där hela familjen kan undersöka och experimentera med alla sinnen. Se, höra, göra och ha kul!

I utställningen “På spaning i rymden - från Galileo till månhopp", kan du hoppa på månen, få din vikt på andra planeter, se jorden och månens rörelser i ett stort tellurium.

I Magic Planet kan du se jorden och andra planeter röra sig i en 65 cm glasboll. Mitt i utställningen finns den stora ruschkanan från övervåningen.

I utställningen ENERGI som öppnar i början på maj får besökaren producera egen energi för att kunna titta på bio, scanna ihop en matkasse för att se hur långt maten har transporterats innan det når hemmet, tävla i elproduktion med vindkraft och mycket mycket mer.

I Kosmorama Planetariet kan man ge sig ut på rymdäventyr bland stjärnor, planeter lysande kometer och främmande vintergator.

På museet finns även utställningsrum med många spännande interaktiva experiment, glasverkstad och en museidel.

I Glasverkstan kan du göra vackra smycken, skålar eller andra glasgrejor. Under en del helger och under alla skollov kan man ta med sitt barn till Skaparverkstan. Ring och fråga inför loven!


  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'