Kalasdags - Birka museet

Birka museet


Björkö
178 92 Adelsö

Telefon: 08-560 514 45
Epost: riksant@raa.se
http://www.raa.se/cms/extern/se_och.../birkamuseet.html

Birka museet skildrar vikingarnas liv i Birka.

Hur levde vikingarna för mer än tusen år sedan? Utgrävningarna av den forna vikingastaden Birka på Björkö har bidragit med mycket till svaret på den frågan.
Fynden från utgrävningarna presenteras i Birkamuseet. Av de praktfulla föremål som har hittats i gravarna kring Birka kan man sluta sig till att Sveriges första stad var ett rikt och välmående samhälle.
Livet i vikingastaden skildras levande med välgjorda modeller. Förutom de fasta utställningarna har museet varje sommar olika vandringsutställningar.

Besöket på museet kompletteras med en vandring i fornlämningsområdet tillsammans med arkeologer som berättar stadens historia.

Världsarvet Birka och Hovgården ligger på Mälaröarna Björkö (Birka) och Adelsö (Hovgården). Till Hovgården kan du ta dig med bil eller buss. Till Birka tar du dig med båt, antingen på egen köl eller genom ett av de båtrederier som trafikerar Birka.

I båtrederiernas biljetter till Birka ingår förutom båtresa vanligtvis även entré till Birkamuseet och guidad visning av fornlämningsområdet på Björkö. Kommer du med egen båt kan du lösa entrébiljett i museet. Vid de historiska vandringarna på Hovgården erläggs avgiften direkt till guiden.


  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'