Kalasdags - Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld


Fabriksgatan
598 85 Vimmerby

Telefon: 46-(0)492 798 00
Epost: info@alv.se
http://www.alv.se

spännande det kan vara att befinna sig här. Att möta sin favoritkaraktär livs levande är en stor upplevelse för ett litet barn. Rätt som det är dyker självaste Pippi Långstrump upp på riktigt. Har hon inte Kling och Klang i hasorna stannar hon säkert till och pratar och leker en liten stund. Precis efteråt strosar Rasmus och Paradis-Oskar förbi, på luffen som de är. Under en dag, eller två, i Astrid Lindgrens Värld kan man också stöta på Emil, fröken Prysselius, Alfred och Lina och många andra.

Verkligheten är precis som i böckerna
Astrid Lindgrens Värld är egentligen inte en utan många världar samlade på ett ställe. Under en vandring runtom i parken passerar man välkända platser som Körsbärs- och Törnrosdalen. Inte långt därifrån, men i en helt annan värld, ligger Mattisborgen. Fortsätt en bit till och vips, där är Villa Villekulla. Dessförinnan har ni säkert stannat till vid Karlssons tak och i Katthult. Alla är miljöer som går att känna igen från Astrid Lindgrens berättelser. Men de hade inte varit fullt lika spännande utan sina invånare. För vad är Villa Villekulla utan Pippi och Mattisborgen utan rövarliv? I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp teaterstycken med scener som också är hämtade från böckerna. Det som gör teatern i miljöerna extra speciell är att våra åskådare kommer mycket nära händelserna, och ibland också hamnar mitt i. Efter föreställningarna fortsätter det roliga, då kan alla barn hoppa in och leka med Pippi, Ronja, Karlsson eller de andra.
Som du säkert förstått vid det här laget är Astrid Lindgrens Värld full av teater, sång och spännande möten med de olika figurerna. Om det var något som Astrid Lindgren värnade om var det barnens rätt att få vara barn. Och ett av de bästa sätten att få vara barn är att kunna leka fritt. Som en osynlig röd tråd genom allt som händer i Astrid Lindgrens Värld löper därför det viktiga temat ”leklust”. I parken finns också miljöer som inte är befolkade med några sagofigurer, exempelvis ”Inte-stöta-marken-banan”, där barnen själva kan få fantisera fram vem eller hur de vill vara. Men givetvis går det bra att leka överallt. När det inte pågår någon föreställning i de miljöer där det spelas teater, går det fin-fint att använda dem som spännande lekplatser. Vem har inte drömt om att få klättra omkring i Mattisborgen eller hoppa ombord på Hoppetossa, pappa Efraim Långstrumps skuta?


  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'