Kalasdags - Scrapparazzi - Julpyssel a la Ernst

Scrapparazzi

Zornitsa Salman från Scrapparazzi pysslar och tipsar.

Julpyssel a la Ernst

Hejsan, tittar ni också på Ernst? Den här mannen kan ju allt inom pyssel och hantverk verkar det som så jag har utsett honom för den svenska motsvarigheten på Martha Stewart!

I ett av de senaste avsnitten gjorde han julgranshängen och flätadehjärtan. Så det ville min 10-åring också göra och så här blev resultatet:

Ernst gjorde en gloria av metalltråd men den hoppade Elvira över och löste upphängningen  på sitt sätt med guldtråd.

Fläta hjärtan är som Ernst sa "för svårt för att vara dagissyssla" och jag kan bara hålla med, det är enkelt men ändå lite pilligt men min 10-åring fick till det till slut (hon hade inte klippt tillräckligt djupt på papperet och då är det svårare att fläta)

Mitt bästa tips när man pyssla med barn är att bita sig i tungan när man inte tycker att saker blir så perfekta som man själv vill utan låta känna glädjen och låta barnen hitta sina egna kreativa lösningar :) Det har jag lärt mig med min andra dotter och jag njuter varenda sekund som vi kan sitta och pyssla tillsammans utan krav och pekpinnar.

Igår lovade jag att visa de sista julkorten för i år som jag gjort. Nu blir det inga fler julkort att göra utan vi går över till julgodiset och resten av julstöket.

Hälsningar
/Zornitsa

Inlagt 2014-12-17 17:58 | Läst 9649 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
" A+ i betyg Coolevents.se"
Årsta


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'