Kalasdags - Smultronbyn Träleksaker tipsar - Miljövänliga träleksaker

Smultronbyn Träleksaker tipsar

Här bloggar Annika och Maria från webbshopens Smultronbyn Träleksaker. Vi ger dig bl a tips på uppskattade födelsedagspresenter och kalasprodukter från vår shop.

Miljövänliga träleksaker

Att träleksaker är bra leksaker med tanke på miljön förstår nog de flesta. Trä är ett naturligt material som snabbt bryts ned i naturen. När det gäller ytbehandlingen är det som konsument tryggt att veta att alla leksaker måste målas och lackas med giftfria ämnen för att vara CE-godkända.

 

Träleksaker är också miljövänliga på det sätt att de håller länge, de kan många gånger ärvas vidare i generationer. Om leksakerna håller länge behöver inte föräldrarna göra lika många nyinköp. Att träleksaker får lite patina efter några års lek bidrar bara till dess charm!

 

Symboler du som konsument kan kika efter på leksaksförpackningen är:

Öko-tex står för trygg textil utan giftiga ämnen (kika efter på tygleksaker).

 

FSC (Forest Stewardship Council) är en märkning som bevisar att produktionen följt regler angående hotade djur och växter, markens framtida förmåga att bära skog, säkra och sunda arbetsvillkor för dem som arbetar i skogen samt urbefolkningars rättigheter.

 

PEFC står för "Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes" vilket betyder "Program för bekräftelse av skogscertifierings system". PEFC arbetar genom hela skogens försörjningskedjan för att främja god praxis i skogen och se till att timmer och andra skogsprodukter tillverkas med respekt för de högsta ekologiska, sociala och etiska normer.

 

CE-märkningen visar att leksaken är godkänd som barnsäker i Europa. Det är ingen miljömärkning i sig men visar att leksaken är fri från gifter och barnsäker. Den ska finnas på alla leksaker som säljs i Europa!

 

OBS! Det finns många fler märkningar än dessa, och det kan vara svårt som konsument att veta om de är riktiga märkningar eller något företaget har hittat på själva för sin marknadsföring. Ett tips är att googla på märkningen för att läsa vad som skrivs om det på Internet.

 

Smultronbyns leksaker

Vi tänkte här berätta om ett av leksaksmärkena vi säljer i vår shop:

Företaget Rossberg ligger i södra Bayern, Tyskland. I mer än 100 år har de såld kvalitetsleksaker under märket HEROS. Dessa träleksaker är älskade av barn i Tyskland och över hela världen.

 

Alla HEROS leksaker är tillverkade i Tyskland från hårda träslag som bok, alm och lönn för att motstå tidens tand. Dessa hårda träslag skördas enligt principer för att bevara ett hållbart skogsbruk. HEROS leksaker ligger i framkant när det gäller hänsyn till miljön. Förutom att träleksakerna i sig är miljövänliga, återanvänder de sig av allt träavfall som blir över från de olika stegen i leksaksproduktion till att producera energi som driver anläggningen för leksaksproduktionen.

 

Alla HEROS leksaker är testade och uppfyller, eller överträffar, de stränga europeiska säkerhetsstandarden för leksaker (EN71). HEROS träleksaker har en barnsäker, hållbar yta där alla färgämnen och lack är vattenlösliga (vattenbaserade) och är helt ofarligt vid förtäring.

 

HEROS klassiska träleksaker är av hög kvalité och säkra för barnen att utforska och njuta av med alla sina sinnen!

 

Här kommer lite foton på leksaker från Smultronbyn av märket HEROS:

Inlagt 2011-01-20 10:20 | Läst 44839 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2011-01-20 12:16   (anonym)
Jättebra informaion, superintressant! Min 2 åring fullkomligen älskar bilarna jag köpte i julklapp till honom, de två som fraktas på långtradaren. I timmar leker han med dem...
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'