Kalasdags - Kalasdags - Presenttips

Kalasdags - Presenttips

Guide till roliga unika presenter och prylar för kalaset

Nytt lärorikt spel om kalas och att göra det klimatsmart

Kalas - Spelet som hjälper dig att bli klimatsmart

Kalas är ett familjespel som går ut på att förbereda ett lyckat kalas. Till detta behövs bland annat choklad, ballonger, plastleksaker och presenter.

Spelet tar deltagarna på en spännande resa jorden runt till bland annat låglöneländer, områden där konfliktmineraler bryts och till Amazonas regnskogar som förädlas till betes- och odlingsmark. Spelet består av en spelplan i form av en världskarta, tärning och spelkort. Den som först samlat ihop ordet ”Kalas” och kommit tillbaka till Sverige och kalaset vinner.

Via spelkorten guidas man i mål. Både genom information om vilken klimatpåverkan ett kalas har, som: Elektronik i leksaker innehåller hormonstörande flamskyddsmedel, även människor innehåller detta ämne. Och uppmaningar: Du satsar på ett ekologiskt kalas och behöver avokado, flyg till Peru.

Spelets skapare Lars Arrhenius och Eric Ericson har tidigare gjort sällskapsspelen Välkommen till samhället, Panama och Från ingenting till randig tandkräm.

Köp spelet på adlibris.se

brädspel klimatsmart
Postat 2018-11-27 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Klä ut dig på Halloween - utan att vara läskig

Coolstuff har laddat upp inför halloween med flera fina maskeraddräkter. Här kommer ett urval av "oläskiga" dräkter. Färgglada clowner, populära sagofigurer och kramgoa one-pieces. Det blir svårt att välja! :)

Clowndräkt

Fin dräkt i glada färger. Hatt ingår, dock ej strumporna. Köp setet för 249kr.

Clowndräkt

Även denna dräkt är färgglad och rolig. Köp till en peruk och ett par clownskor och du har en perfekt maskeraddräkt! Byxor, kavaj med fastsydd skjorta ingår i priset om 299kr.

Sjöjungfru

En sjöjungfrudräkt är perfekt när det är dags för maskeradfest i kung Tritons rike! Dräkt och hårspänne ingår i kitet som kostar 199kr.

Snögubben Olaf

Alla älskar Olaf - den charmiga karaktären från populära Disney-filmen Frost. Denna overall med luva kostar 399kr.

Sötaste kaninen

Supergullig och mysig dräkt för att klä ut sig till kanin. Overallen med luva kostar 299kr

Triceratops - dinosauriedräkt

Mjuk och skön, och försedd med både svans och en huva med ett triceratopshuvud. Lika najs på maskeraden som hemma i soffan i denna kigurumi-dräkt för 499kr.

Cheerleader

Många drömmer om att få vara cheerleader. Klänning och pompoms för 199kr

Alien

Helkroppsdräkt som förvandlar innehållet till en rymdvarelse. För 349kr blir den din.

Mysig leoparddräkt

En mysig kigurumidräkt med klös i. Perfekt både på maskeraden och för att slappa med hemma. 399 kr är priset.

Kigurumi-dräkter

Kigurumi är japanska och betyder ungefär djurdräkt. Det är ett plagg du kan ha på dig när som helst och som du aldrig kommer vilja ta av dig!

  • Perfekt både för maskerader och lata dagar i soffan!
  • Ledig och bekväm passform  - one-piece

Coolstuff har flera kigurumi-dräkter, tex PandaEnhörning och Känguru. De kostar från 399kr styck.

Ännu mer på coolstuff.se

Förutom alla dessa dräkter har coolstuff just nu inför Halloween bunkrat upp med massor av dräkter, gå in och kolla!


Dräkterna ovan finns i storlekarna Small, Medium, Large och Teen med storleksangivelser enligt tabellen nedan

Coolstuff maskeradkläder
Postat 2018-10-04 19:07 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Pynta som ett proffs

Min dotter är helt tokig i matlagnings- och bakprogram (och snart börjar ju Hela Sverige bakar igen :)) och har nog sett varenda klipp med fantastiska och fantastifulla tårtor och bakverk på hela youtube. Men innan man når de konstnärliga höjderna så får man nog öva lite och på Lekmer hittade jag en sak som jag tycker verkar smart och kul.

Detta är en Chocolate Pen som man kan använda för att skapa chokladdekorationer. Man kan antingen använda pennan för att skriva/rita sina dekorationer.

eller fyller de fina gjutformarna och skapar ätbara figurer, blommor och symboler

På Lekmer kan du hitta Chocolate Pen

Chocolate pen dekorationer till bakverk
Postat 2017-09-19 18:03 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lärorikt tidsförtriv för barn från ca 7 år

Som de flesta barn så gillar mina att hålla på med sina telefoner, surfplattor och datorer. Vi har inga speciella regler kring "skärmtid" eller så, annat än det uppenbara (inte i sängen, inte vid matbordet, inte när man träffar någon IRL, inte flera timmar i sträck osv). Jag tror på att erbjuda alternativ och föreslå andra aktiviteter så att det blir en bra blandning och balans.

Ett sätt vi hittade i somras var något så old school som korsord! Mycket roligt och lärorikt som här när stor och liten kan hjälpas åt.

"Korsord för barn" är en serie häften med korsord som är framtagna för att vara lärorika och pedagogiska för barn mellan 7 till 12 år. Förutom att det är kul att klura kan de också hjälpa barn att träna sin koncentration. Böckerna innehåller 30 korsord vardera med varierande svårighetsgrad .

Första boken - Korsord för barn (7-9år) innehåller korsord som till en början är enkla men som blir lite svårare ju fler man klurar ut. Lämpar sig från ca 7 års ålder.

Den andra boken - Korsord för barn (9-12år) tar vid där första boken slutade och lämpar sig för barn i mellanstadieåldern.

Nu har till vår stora förtjusning kommit ytterligare en korsordsbok i serien - Korsord på engelska som kan utmana både barn och vuxna i att träna sin engelska. Korsorden har svenska ledtrådar, men orden som ska fyllas i är engelska.

Gemensamt för alla böcker är att korsord som är lite knepigare har ledtrådar och tipsrutor till hjälp om man kör fast. Alla tre böckerna innehåller också facit längst bak i boken.

korsord tidsfördriv
Postat 2016-08-28 23:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ingen vanlig kokbok

Här får du tips på alla möjliga fester, och recept och pyssel i olika svårighetsgrader. Välj det som passar dig bäst, det enklaste och snabbaste, eller det lite mer kluriga. Dessutom hittar du fakta om ekologisk och Kravmärkt mat och hur du kan göra för att byta ut tex nötter och mjölk om någon på festen inte tål det.

Det här är ingen vanlig kokbok, det här är en bok om matpyssel!

Matpysslandets drottning Anna Lycke visar dig hur du kan göra roliga fester året runt, alldeles själv. Här behövs inga vuxna!

Med hjälp av QR-koder, får du experthjälp direkt i köket. Steg för steg visar Anna hur du gör snygga dekorationer och mängder av roliga, onyttiga och nyttiga godis. Allt för att du ska kunna Fixa festen själv!


Titel: Fixa festen själv!

Författare: Anna Lycke

Foto: Jeanette Dahlström

Tänkt läsarålder: 8-12 år

Sidor: 120

Provläs boken på issuu.com


Köp på adlibris.se

Postat 2016-04-29 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ny bok om barnkalas - Barnkalas av Sandra Boart

Konditorn Sandra driver företaget En Nypa Socker som bland annat är specialiserat på amerikanska tårtor och bakverk till bröllopskunder. Förutom det så bloggar hon, stylar mat, skriver recept och författar böcker.

Nu kommer boken Barnkalas som är en fantasifull och färgsprakande kalasbok full med recept och teman.

Boken är späckad med färgstarka och stämningsfulla fotografier som gör den till en perfekt present till småbarnsfamiljer och blivande föräldrar.

Köp Barnkalas på adlibris.se

P.S - Inom kort öppnar En Nypa Socker en webbshop där man kan handla allt till barnkalaset.

Barnkalas Lava Förlag Sandra Boart
Postat 2016-04-08 17:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bakformar som siffror

  • Bakformarna finns i siffrorna 0-9, kombinera fritt!
  • Gjord i 100% silikon
  • Mäter ca 32 x 26 x 5 cm
  • Tål mikrovågsugn, vanlig ugn och diskmaskin
  • Bakformen behöver inte smörjas, kakan fastnar inte i formen

Köp på Coolstuff.se

Fler bilder

Fyll formen med smet

Grädda och ta ur kakan

Dekorera den efter tycke och smak.

Postat 2016-04-02 23:13 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bokstavsgirlang - skriv vad du vill!

Nu kan alla enkelt hänga upp roliga girlanger på väggen som "Grattis!", "12 år", “Happy Birthday” eller liknande? Till jul/nyår passar den också och kan få ihop “GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!”

  • Set med bokstäver och metallclips för att kunna sätta ihop en personlig girlang
  • Material: kartong
  • Mått bokstäver: 8 cm höga
  • Innehåll i förpackning:
    • 104 bokstäver, inkluderar Å Ä Ö Æ Ø Ë Ï Ü ß Œ Ç Ñ & ! ? '.
    • 18 av följande symboler: ♦ ♥ ♠ ★
    • Metallclips

Köp på Coolstuff.se

Postat 2016-02-22 13:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nya böcker om kalas

Under våren kommer två spännande böcker på temat kalas

Kreativa Karin kalas för barn

Hattkalas, blomparty eller djurfest – varför välja när man kan få allt på en gång? I Kreativa Karins kalas för barn delar den välkända proffspysslaren Kreativa Karin med sig av sina bästa pysselknep, do it yourself-tricks och festliga idéer inför kalaset.

I i enkla steg-för-steg-instruktioner visar Kreativa Karin hur man lätt och finurligt fixar fina hattar, masker, inbjudningskort och annat roligt av det man har hemma: toalettpappersrullar, piprensare, sugrör och mycket mer. Lär dig pyssla en kattmask eller ett grod-diadem, fixa toppengoda big pack-glasstårtor, pärla coola superhjältemasker eller varför inte en krona? Här finns något för alla. Och det bästa av allt: inga pekpinnar, här plockar man det man själv vill.
Mer om Kreativa Karin och hennes pyssel hittar du på Instagram
Boken släpps mars 2016 - köp/förbeställ här

Kalas: steg för steg

Alla barn som gillar kalas och alla vuxna som tröttnat på dyra barnkalas på lekland och badhus borde nog ha den här boken. Fest handlar ju lika mycket om de roliga förberedelserna som själva kalaset!

Kalas: steg för steg är den fjärde boken i gör-det-själv-serien för lågstadiebarn av Clara Lidström och Annakarin Nyberg.
Med lätta beskrivningar på roliga kalasprojekt, kan vägen till att ordna kalaset bli minst lika rolig som festen i sig. Det krävs inte en massa dyra prylar, bara lite uppfinningsrikedom och att vi vuxna släpper loss barnen i pysselverkstan!

Boken släpps april 2016 - köp/förbeställ här

Postat 2016-02-22 00:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vackra målar- och pysselböcker

Numera finns det så mycket vackra och roliga böcker för att stimulera kreativitet och hjärnmusklerna. Perfekta presenter att ge bort, eller skämma bort sig själv och barnen med :)

Här är några av mina favoriter

Klurigt labyrintpyssel

En underhållande pysselbok i riktigt stort (280x355mm!) och inspirerande format med 30 kluriga labyrinter att klara. Förutom att trassla sig igenom labyrinterna finns många roliga detaljer att upptäcka och bilder att färglägga. Labyrinterna är som gjorda för att dela med andra och sidorna är lätta att riva ur.

Ålder: 6-9 år

Min första ritbok

Ritbok på 24 sidor full av pyssel som kan göras om flera gånger tack vare den medföljande pennan som enkelt går att sudda. Gör om för att det är kul eller för att förbättra eller förändra något.

Ålder: 3-6 år

Min första mattebok

Det här är ett roligt sätt för yngre barn att öva upp logik och observationsförmåga. Boken introducerar multiplikation på ett enkelt sätt – leta grupper med rätt antal för att på ett lättåskådligt sätt öva upp förståelse för hur man multiplicerar.

Du kan lätt torka bort bläcket om du gjort fel eller vill börja om.

Ålder: 3-6 år

Rita! - Målarbok för kreativa

Den här målarboken riktar sig kanske mest till de äldre (och vuxna) som har mycket tålamod. Det finns otroligt vackra och detaljrika bilder att fylla i. Det tar många timmar per sida att fylla ut alla små detaljer. Jag brukar ta fram den här boken själv när jag är som mest stressad och uppe i varv - ett supereffektivt sätt att varva ner och resultatet av arbetet känns som en lisa för själen. Fokus och kreativitet har stressreducerande effekter som alla kan dra nytta av. På Pysslandet.se kan du hitta flera vackra avstressande målarböcker.

Upptäck och rita mönster

Det här är boken för alla som gillar mönster. Låt dig inspireras till att upptäcka, lära dig om och framförallt rita alla möjliga tänkbara och otänkbara mönster. Prova till exempel att skapa abstrakta mönster med dina tår, designa en mystisk mandala eller låta dig luras av optiska illusioner.

Atlas för äventyrare - målarbok

För dig som längtar efter äventyr kommer här en målarbok fylld med pyssel och fakta som hjälper dig att upptäcka världen! Här kan du använda din fantasi och kreativitet – måla, pyssla och bekanta dig med spännande saker från olika världsdelar och kulturer.

klura labyrint måla målarbok pysselbok rita
Postat 2015-07-22 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'