Kalasdags - Pytteglasstårtor

Pytteglasstårtor

Några sparade creme fraiche-burkar blir perfekta formar till små chokladglassbakelser som barnen kan dekorera själva. Bra att ha på lut i frysen när festlusten faller på.

Pytteglasstårtorna kan förberedas veckor i förväg, men senast kvällen innan de ska ätas så att de hinner frysa till ordentligt.

Ingredienser

nutella
glass
sylt
tjocka kex som tårtbottnar

Gör så här

1. Bred ett halvcentimetertjockt nutellalager över bottnen och sidorna på den tomma burken tills det inte finns några glipor. Avsluta ca 1 cm från kanten på burken. Sätt på locket och ställ in burken i frysen. Gör samma sak med resten av burkarna. Låt dem stå i frysen i minst ett par timmar.
2. Ta fram glassen. Låt den mjukna lite och tryck sedan ner glass och sylt omväxlande i burkarna. Avsluta med att trycka fast ett kex. Det gör att pytteglasstÂrtan står stadigt när den ska dekoreras. Sätt p locken. Låt burkarna stå i frysen fram till dekoreringen.
3. Dekoreringsdax! Ställ fram alla dekorationsgrejor p bordet. Ta ut burkarna ur frysen. Klipp snitt runt kanten p varje burk och dra ner sidorna i remsor tills bakelsen lossnar. Ställ den upp och ner p ett fat och dekorera loss!

recept av Camilla Tubertini(Logga in för att skriva en kommentar)
Recept > Pytteglasstårtor


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'