Pytteglasstårtorna kan förberedas veckor i förväg, men senast kvällen innan de ska ätas så att de hinner frysa till ordentligt.
nutella
glass
sylt
tjocka kex som tårtbottnar
1. Bred ett halvcentimetertjockt nutellalager över bottnen och sidorna på den tomma burken tills det inte finns några glipor. Avsluta ca 1 cm från kanten på burken. Sätt på locket och ställ in burken i frysen. Gör samma sak med resten av burkarna. Låt dem stå i frysen i minst ett par timmar.
2. Ta fram glassen. Låt den mjukna lite och tryck sedan ner glass och sylt omväxlande i burkarna. Avsluta med att trycka fast ett kex. Det gör att pytteglasstÂrtan står stadigt när den ska dekoreras. Sätt p locken. Låt burkarna stå i frysen fram till dekoreringen.
3. Dekoreringsdax! Ställ fram alla dekorationsgrejor p bordet. Ta ut burkarna ur frysen. Klipp snitt runt kanten p varje burk och dra ner sidorna i remsor tills bakelsen lossnar. Ställ den upp och ner p ett fat och dekorera loss!
recept av Camilla Tubertini