Kalasdags - Popcornkola

Popcornkola

Kladdigt, segt och heeelt oemotståndligt!


1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
(25g smör för en rundare smörigare smak)

Blanda grädde, sirap och socker (och ev smör) i en vid gryta. Koka kraftigt utan lock ca 15 minuter. Mät temperaturen i kolasmeten, vid 125°C har kolan kokat klart. Blanda kolasmeten med poppade och lätt saltade popcorn. Stjälp upp på ett bakplåtspapper. Skär eller klipp popcornkolan i bitar när den stelnat.





(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tolv med siffror i fältet här

2010-12-01 14:40   annki72
nu har jag popcornkola på stelning =)
Svårt att veta hur mycket poppcorn man ska ha till receptet, men kom fram till ca 100g popcorn var bra.
hoppas det blir lika gott som det ser ut =)
 
2010-08-21 11:56   sana
Vilken kul ide!!
det ska jag göra för mina barn kalas;=) tack för tipsen.
 

Recept > Popcornkola
Slushmaskin.se
Stockholm, Göteborg och Malmö


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!









Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'