4 ägg
1 dl rårörsocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Kokosflingor till springformen (godare än ströbröd)
Fyllning:
2 dl risgrädde
1 banan
2 msk sylt
Vaniljpulver
Färdigt marsipanlock
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll försiktigt ner potatismjölet i ägg och sockerblandningen samtidigt som du vispar. Smörj en rund springform med kokosfett och istället för ströbröd använder du kokosflingor.
Häll smeten i springformen, grädda i mitten av ugnen 35-45 minuter på 180 grader.
Låt kakan svalna och dela den sedan i tre delar.
Vispa grädden, blanda lite av grädden med banan och vaniljpulver, fyll ett lager med banansmeten. Blanda en del grädde med sylt, fyll det andra lagret med denna blandning, lägg på locket och bred på resten av grädden.
Lägg på marsipanlocket och garnera efter tycke och smak. Om du inte vill använda marsipan så finns alternativen; sockerpasta eller vispad ris-, havre- eller sojagrädde.
På vår hemsida www.sandt.nu finns det även recept på en tårta som varken innehåller gluten, mjölk, nötter eller ägg. Välkomna in och botanisera bland recepten och tipsen där eller läs min blogg här på kalasdags.se!