Kalasdags - Presenter för den lilla resenären eller äventyraren


Presenter för den lilla resenären eller äventyraren

Här har vi samlat julklapp- och presenttips till de yngre resenärerna. Här hittar ni tips på böcker som hjälper till att förbereda inför resan, spel och annat kul att göra på resan eller framme på resmålet. Som bonus får ni också smarta resetips från bloggen Livet från den ljusa sidan.

Förberedelser och packning

Förbered resan genom att ta reda på mer om vad som händer på vägen och vad man kan göra när man är framme. Här är ett par boktips


Så går det till på Flyplatsen av Gabby Goldsack

Så går det till på Flyplatsen av Gabby Goldsack

En bok med flikar och fakta om flygplatsen som är mycket detaljerad och informativ. Boken finns utgiven på svenska, men hittas förmodligen bara på bibliotek och antikvariat. Länken går till den engelska versionen som heter "Busy Airport" och kan köpas på amazon.

Läs mer och köp

Här kommer flygplanet (Halvan)

Här kommer flygplanet (Halvan)

När Halvan leker blir leken på riktigt. Ibland är han brandman, ibland polis. Nu är Halvan flygkapten. Han ska flyga ner till Spanien och tillbaka. Det är mycket att tänka på när man är kapten, och som tur är har Halvan duktiga medarbetare. Följ med Halvan in i cockpiten och lär dig hur allt går till mellan start och landning!

Läs mer och köp

Ebbes första resa med flygplan

Ebbes första resa med flygplan

En pedagogisk och färgglad barnbok om Ebbes första resa utomlands. Vi får vara med familjen vid incheckningen, genom säkerhetskontrollen, på flygplanet och vidare med bussen innan de kommer fram till hotellet. Väl framme blir det mycket sol och bad. Ebbe är med i hotellets barnklubb, där han träffar Klara som han blir bra kompis med. Riktar sig främst till barn 3-9 år.

Läs mer och köp

Ingrid ska resa av Katerina Janouch

Ingrid ska resa av Katerina Janouch

Ingrid ska på solsemester! Hon har fått pass och biljett. Med Nalle under armen åker hon flygplan till en plats som inte är som hemma, där huset de ska bo i kallas för "hotellet". Katerina Janouch skriver lättsamt och roligt ur barnets perspektiv, om den första spännande resan till en ny miljö där maten smakar "ovant" och "Havet är så busigt". För barn upp till 3 år

Läs mer och köp

Barnens resebok

Barnens resebok

Barnens resebok – innehåller 12 resmål med olika inriktning. Här finns båtluff i Grekland, vandring i Alperna och julfirande med barfotatomte i Thailand. Du får lära dig en massa roliga och viktiga saker. Dessutom får du reda på varför du behöver ett pass, barnens smartaste packningstips och hur man bäst fördriver en lång flygresa …

Läs mer och köp


Här kommer lite tips inför packningen

Rävryggsäck med namn

Rävryggsäck med namn

Vad behöver man ha med sig under resan? Pysselböckerna, spelen, en frukt, en dricka, en extra tröja ifall det blir kallt…Bäst att packa ned allt i en väska. Den här barn-ryggsäcken är designad som en räv - och dessutom pryds den av barnets namn.

Läs mer och köp

Miniryggsäck för barnets egna handbagage

Miniryggsäck för barnets egna handbagage

Alla barn som gillar hundar kommer garanterat att älska att få ha en alldeled egen hundväska på resan. Dessutom bär väskan barnets namn. När du gör beställningen anger du helt enkelt vilket namn som ska tryckas på ryggsäcken. Ryggsäcken har justerbara och vadderade axelremmar och är bekväm att bära. Den går i färgerna röd och brun. Extra kul är hundens öron som hänger ut från väskan.

Läs mer och köp

Tidsfördriv på resan

Fördriv tiden på resan med roliga spel i praktiska reseformat


Hänga gubbe - brädspel

Hänga gubbe - brädspel

Ett roligt och kvickt ordspel för stora och små. Du har säkert spelat ”Hänga gubbe” - men nu kan du uppleva det i form av ett brädspel. Lekfulla färger, en suddbar whiteboard tar det klassiska spelet till nya höjder.

Läs mer och köp

Är vi inte framme snart? (fr 5 år)

Är vi inte framme snart? (fr 5 år)

Spelet går ut på att hitta saker som finns på korten som tilldelas till spelarna. Ju fler saker man hittar desto mer poäng får man. Spelaren med flest poäng vinner. Spelet innehåller 125 kort. Från 5 år

Läs mer och köp

Mini MIG (7-13 år)

Mini MIG (7-13 år)

Det perfekta spelet för alla barn som gillar att veta och ha kul. Det kan spelas i bilen, på tåget, på stranden eller hemma med kompisarna. Det är lätt att spela och har inga små spelpjäser som kan försvinna. Kortlek, tärning, block och penna det är allt som behövs. Med 380 aktuella, roliga och högkvalitativa frågor har spelet blivit en succé. Frågorna är indelade i fem kategorier: Nu & Då, Nöje & Kultur, När& Fjärran, Sport & Blandat och Natur& Teknik.

Läs mer och köp

Frågekort - Europa (fr 10 år)

Frågekort - Europa (fr 10 år)

Frågesportspel om europa som innehåller 300 frågor. Lär dig fascinerande fakta om kontinenten och alla länderna. Testa dina kunskaper genom de intressanta frågorna. Den spelare som först svarar rätt på sex frågor vinner!

Läs mer och köp

Roliga spel för resan

Roliga spel för resan

Ska du ut och resa? Fyll timmarna med roliga spel och klurigheter! I det här blocket hittar du både välkända klassiker och spel du kanske aldrig hört talas om. Här kommer fler än 150 sidor roliga spela som är lätta att ta med sig på resan. De är också lätta att dela med andra eftersom sidorna enkelt går att dra loss från blocket.

Läs mer och köp


Är det seg väntan på flygplatsen, på restaurangen eller i vänthallen? Ta fram en pysselbok och gör något kul!

Rese-fickspel med målarbok och färgpenna

Rese-fickspel med målarbok och färgpenna

På rullen finns både små pysselspel och mönster att färglägga med den tillhörande pennan med 8 olika stift. Ska ni bila genom Europa? Eller sitta länge på tåget eller flyget? Då passar detta smarta resespel perfekt - en perfekt reseunderhållare!

Läs mer och köp

50 saker att göra på resan : rita, sudda, rita på nytt

50 saker att göra på resan : rita, sudda, rita på nytt

I det här behändiga setet hittar du timtals med underhållning. Kartongen innehåller 50 dubbelsidiga kort med olika spel, lekar, aktiviteter och pyssel för att sysselsätta under hela resan. Här finns både individuella aktiviteter som ritkort, labyrinter och anagram, och lekar för fler än en. Varje kort är färgglatt illustrerat och har tydliga steg-för-steg-instruktioner. Använd den medföljande pennan så kan du enkelt sudda och börja om på nytt när du är klar med ett kort.

Läs mer och köp

Viktiga Kartor - Pysselbok med klistermärken

Viktiga Kartor - Pysselbok med klistermärken

En pysselbok om hela världen av Sarah Sheppard. Den smarta faktaboken Viktiga kartor har sålt i 50 000 ex och nu kommer pusselboken med klurigheter och information om olika märkliga och spännande saker som finns i vår värld. Måla briljanter och diamanter i dess riktiga färger, lär dig om världsdelar och världshaven på ett lätt och roligt sätt. I mitten av pysselboken finns också ett ark med klistermärken att förgylla din värld med, både diamanter och malariamyggor.

Läs mer och köp

Pocketpyssel för resan

Pocketpyssel för resan

Massor av klurigt och roligt pyssel. Oavsett om det är tåg, buss, flyg, bil eller båt man transporteras i kan man underhållas av dessa 128 sidor pyssel i fyrfärg.

Läs mer och köp

Piratpyssel för resan

Piratpyssel för resan

Förkorta transporterna med skojigt piratpyssel! Blocket har flera praktiska fördelar:

  • riv ut sidan när du är klar
  • lätt att dela så att alla får en sida var och kan klottra samtidigt
  • riv ut ett antal sidor så är de lättare att ta med sig på resan/restaurangen/utflykten
  • dela ut sidor vid behov
  • lätt att dela med sig av sina lyckade alster

Läs mer och köp

Framme på resmålet

Nu ska här njutas och umgås. Här kommer lite tips för extra guldkant på vistelsen.


Fick-kikare för små proffs

Fick-kikare för små proffs

Både under resan och framme på resmålet det alltid spännande att ha med sig en kikare. Man vet ju nämligen aldrig vad man ser i fjärran, vilka flygplan man möter, vilka djur man kan möta i skogen och då vill man ju så klart kunna ta sig en närmare titt.

Läs mer och köp

Äventyr i naturen

Äventyr i naturen

Med mängder av inspirerande idéer för att utforska naturen i din egen trädgård, på stranden eller i en skogsdunge kommer den här boken rusta dig för alla sorters olika äventyr. Lär dig hur man bygger vindskydd, stjärnskådar, märker ut en stig, fångar krabbor och lyssnar efter nattdjur. Boken innehåller massor av tips för hur man på ett säkert sätt kan utforska vår spännande natur.

Läs mer och köp

Campingstol för barn

Campingstol för barn

Den här praktiska campingstolen är designad för barn och den har formen av en stor, vacker fjäril. Den är utformad med tanke på all fungera i ett aktivt liv, enkel att bära och fälla ihop. Den passar med andra ord perfekt att ta med till stranden eller på semestern.

Läs mer och köp

Inspirera reselust och äventyr

Världen är stor och det finns så mycket att upptäcka och ta reda på och roas av. Med hjälp av atlasar och kartor för barn kan ni tillsammans upptäcka platser ni varit på, vill besöka eller bara är nyfikna på.


Skrynkliga kartor för barn

Skrynkliga kartor för barn

Dessa skrynkliga kartor är perfekta för nyfikna barn innan resan, så de kan studera kartan och känna sig som hemma i staden redan innan ni lämnar det egna hemmet! Kartan är både slitstark och vattenavvisande vilket gör att den klarar av alla väder och äventyr! Finns för London och Berlin

Läs mer och köp

Barnens atlas för att upptäcka världen

Barnens atlas för att upptäcka världen

"Barnens atlas för att upptäcka världen" lockar fram upptäckarglädje och nyfikenhet. Atlasen är tydligt uppdelad i olika kontinenter. Först får man en helhetsbild av kontinenten, sedan går man uppslagsvis närmare in i detalj. Markerat på kartorna finns land, städer, sjöar, hav, floder, öar och berg. För varje kontinent finns även snabba fakta som största stad, längsta flod, vanligaste djur med mera. Här finns också tips på vad man inte ska missa om man reser hit. Fotografier varvas med illustrationer. Boken är färgsprakande men samtidigt tydlig i sin layout.

Läs mer och köp

Barnens bildatlas med flikar och karta

Barnens bildatlas med flikar och karta

En atlas med fakta för barn från 5 år. För de yngsta lockar kanske de charmiga teckningarna eller luckorna mest. För de lite äldre och vetgiriga finns här massor av kunskap att inhämta, ex: hur man mäter vädret på Antarktis, var i världen man uppfann bungyjump, vilka djur som lever i Amazonas, vilken stad som är världens största... Boken innehåller dessutom en stor världskarta att sätta På väggen med alla världens länder, huvudstäder och flaggor.

Läs mer och köp

Interaktiv karta

Interaktiv karta

De allra flesta unga har inte hunnit upptäcka världen ännu. Det har de fortfarande framför sig. När den dagen eventuellt kommer kan det vara bra att veta var man ska och kunna lite om det stället. Med denna interaktiva kartan innehållandes klistermärken i olika färger blir det både kul och spännande att lära sig om jordens länder. En perfekt present till minstingarna.

Läs mer och köp

Min världsatlas med fakta och klistermärken

Min världsatlas med fakta och klistermärken

Res jorden runt och upptäck allt spännande och unikt som hav och länder har att bjuda på. Här får barnen klistra in fler än 350 klistermärken föreställande djur, sevärdheter, naturresurser, människor m.m. och göra världen levande samtidigt som de lär sig vad som är typiskt och utmärkande för olika regioner och världsdelar.

Läs mer och köp(Logga in för att skriva en kommentar)
Presenttips > Presenter för den lilla resenären eller äventyraren
 ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'