Kalasdags - Tips för maskeradkostym eller halloweendräkt


Tips för maskeradkostym eller halloweendräkt

Här är några saker att tänka på inför halloween och maskeradklädseln.

Materialval

Det finns kläder som är flamskyddade för att skydda kläderna och barnet, vilket kan vara bra när det är mycket levande ljus både inomhus och utomhus på halloween. Var dock noga med att kolla så de flamreglerande ämnena inte är skadliga.

Det kan också vara bra att tänka på att material i maskeraddräkter inte alltid är så sköna mot huden. Tyget kan klia, sömmar kan skava. Har barnet lättirriterad hud kan man prova att ha vanliga kläder under dräkten (förutsatt att det är en heltäckande dräkt) eller välja bomullsmaterial som är skönare mot huden och andas så att man inte bli svettig.

Här finns det många fina och roliga dräkter för barn.

Bekvämlighet först

Se till att kostymen är i lagom storlek och inte hindrar barnet från att röra sig smidigt och snabbt eller gör det svårt att se eller höra ordenligt.

Det här youtubeklippet är übergulligt och roligt...

..men visar samtidigt på hur kostymen kan hindra rörlighet och orsaka jobbiga situationer.

Undvik långa hängande mantlar, svansar och halsdukar som barnet kan snubbla på eller fastna i.

Välj foträta skor utan klackar som är bekväma och lätta att gå i så slipper barnet får skavsår, vricka fötterna eller ramla på grund av skorna. Prinsessan får helt enkelt klara sig utan klackar en kväll som denna, speciellt om hen ska gå utomhus.

Vädret

I slutet på oktober kan det vara ganska kallt och blött ute och det bör man tänka på. Det kan vara ganska bra att ha ett ordentligt underställ under kostymen som håller värmen. Eller ha en kostym som är ordentligt varm i sig, varför inte klä ut sig till snömannen, en kanin eller Sullivan (Monster's Inc)?

Svärd, trollspön och kvastar

Se till att ev attiraljer tillhörande kostymen inte är vassa eller tunga. Många gånger är de som köps till maskeradklädseln gjorda i  flexibla mjuka material, tex skumplast eller frigolit.

Låt heller inte barnen gå runt med levande ljus, facklor eller liknande.

Mask eller smink?

Många barn tycker mask är läskigt, både att ha på sig själv eller se andra ha på sig. På mina barns förskola brukar de förbjuda masker (och vapen) - ganska bra att tänka på när barnen är små.

Testa masken innan så ser du om den sitter bra, inte halkar ner eller försvårar andningen. Kolla också så du ser ut ordentligt genom ögonhålen. Om barnen ska vara ute och gå i kvällsmörkret med masken på är det extra viktigt att sikten är bra, så man kan röra sig säkert i trafiken och undvika att snubbla på stenar, grenar och annat som kan ligga på marken.

Vill man istället sminka ansiktet är det viktigt att välja ett smink som är snällt mot huden. Använd gärna speciella färger för ansiktsmålning och kolla så bäst före-datumet inte passerats.

Spara pengar

Om ditt barn vill klä ut sig till nån för stunden populär figur kan det vara svårt att hitta en dräkt till ett rimligt pris, men många andra figurer kan man hitta billigare. Köp online och håll utkik efter kampanjer och jämför gärna på t.ex Pricerunner.

Allra billigast är såklart att göra sin egen kostym, kanske genom att börja titta i utklädningslådan? Det finns också otaliga youtubeklipp och andra tips på hur man med enkla medel kan skapa riktigt coola outfits.

Fyll gärna på med egna råd och även tips på roliga dräkter och bra sajter för att köpa dem på.(Logga in för att skriva en kommentar)
Om barnkalas > Tips för maskeradkostym eller halloweendräkt


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'