Kalasdags - Tunnlar och tunnelkrypare

Tunnlar och tunnelkrypare

En rolig lek som tränar motorik och kan användas som uppvärming. Kan göras som en samarbetsövning eller som tävling.

Det enda som behövs är en stor yta att röra sig på och möjlighet att spela musik. Antalet deltagare behöver vara minst 7, men det är roligare om det är en större grupp. En person utses till lekledare och resten delas upp i två lag, tex röda eller blå laget. Det kan också vara bra att ha ett tidtagarur.

Leken går till så att när musiken spelas så kan alla springa och dansa runt som de vill till musiken.Lekledaren stoppar musiken efter ett tag och då stannar alla upp. Lekledaren ropar det ena lagets namn, tex "Röd" varpå alla som är i röda blir tunnelbyggare och ska göra sig till tunnlar eller broar.

En tunnel gör man genom att ha både armar i ben i marken, antingen med ryggen uppåt eller nedåt mot marken, dvs som en katt, hund eller som en krabba eller brygga.

Eller om man vill göra det lite enklare - genom att ställa sig med benen i sär.

När alla tunnlar är klara ska det andra laget som är tunnelkrypare nu krypa igenom så många tunnlar som möjligt tills lekledaren stoppar tiden och nästa omgång börjar med musik.

Nästa gång musiken stoppas ropar lekledaren på nytt ett lags namn, det kan vara samma igen (dvs "Röd") eller det andra laget (dvs "Blå") och på nytt ska det lag som tunnelkrypare krypa igenom de som är tunnlar.

Som samarbetsövning

Samarbetsvarianten gör man genom att ta tid på hur lång tid det tar för alla tunnlar att ha blivit genomkrupna en gång.

Se om det går att slå denna tid i nästa omgång. :)

Som tävling

Tävlingsvarianten går ut på att lekledaren startar tidtagning (med tidtagarur eller genom att räkna högt till tex 20) och räknar hur många gånger tunnlarna kryps igenom innan tiden tar slut.

Antalet gånger varje lag får vara tunnlar respektive tunnelkrypare måste vara lika.

Utmaning

Vill man göra det ännu svårare så bestämmer lekledaren också vilken typ av tunnel som ska byggas och alla tunnelbyggare måste då göra samma typ av tunnel.(Logga in för att skriva en kommentar)
Lekar > Tunnlar och tunnelkrypare


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'