Kalasdags - Mördarleken


Mördarleken

Inte så blodigt som det låter :)

I den här leken behöver ni vara ett ganska stort gäng. Det behövs en lekledare som delar ut rollerna och styr leken. I övrigt behövs inget och heller inga förberedelser.

Alla ställer sig mot väggen, med ansiktet inåt. Lekledaren går sedan och knackar alla i ryggen och delar på så sätt ut de olika rollerna. Knackar han dig tre gånger i ryggen är det du som är mördaren, men knackar han två gånger är det du som är polis. Alla övriga får en knackning och är tänkbara mordoffer. Efteråt är det såklart topphemligt vilka som fått vilka roller!

När rollerna fördelats börjar alla gå runt i rummet, ingen vet fortfarande vem som är polis eller mördare. Mördaren slår till genom att blinka två gånger till sitt offer. Offret tar då två steg och faller sen skrikande ihop på golvet. Har mördaren råkat blinka till den som är polis åker han dit direkt, men annars är det alltså polisens svåra uppgift att ta reda på vem mördaren är.

OBS! Inget prat under lekens gång!

Källa: "Födelsedagslekar" av Isabelle Bertrand


(Logga in för att skriva en kommentar)
2017-01-28 22:03   Maria
Fråga: hur ska polisen kunna hitta mördaren? När man inte får prata. Jag försökte hitta svaret på andra sidor men hittade inte rätt lek...
 

Lekar > Mördarleken


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'