Kalasdags - Lapp i pannan

Lapp i pannan

Får alla att dra på smilbanden. Kan anpassas från lätt till riktigt avancerat eller efter tema.

Förberedelser

Skriv självhäftande lappar i förväg, t.ex. med en egenskap som personen ska ha, eller någon hen ska vara. Du måste ha minst en lapp per deltagare, men gör gärna några extra.

Enkla lappar kan vara ”Jag är Zlatan”, "Jag luktar illa", ”Jag är grön i ansiktet”, ”Jag får dig att gråta”.

Svårare – och roligare - är att tänka ut knasiga saker som ”Jag är en tidsresenär som kommit vilse i tiden”, ”Jag har glömt sätta på mig byxor”, ”Jag tror att jag är en katt”, ”Det rinner snor från min näsa”, ”Rimma på allt jag säger”, ”Jag är skelögd”, ”Jag vill bara höra roliga historier”, ”Råka trampa mig på tårna”, ”Ibland växer min näsa som Pinoccios”.

Lek så här

Sätt en lapp i pannan på varje deltagare, den kan då läsas av alla utom personen själv. Nu börjar alla mingla runt och ska prata och bemöta varandra utifrån vad som står på deras olika lappar. För att det ska vara kul får ingen säga exakt vad det står på lappen.

När det gått 5-10 minuter samlar lekledaren ihop alla deltagare, som i tur och ordning får gissa vad det kan stå på den lapp han eller hon har i pannan.(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-01-05 00:53   Sanna
hey!det är jätte bra tipser men nu är vintern barna vill inomhus det är sommar allt det gör inget ändå bra! Älskar er som jag
 
2015-06-05 15:24   4Bugg&1Coca-cola
Ska ha denna under pizzabakningen på mitt kalas om några timmar. Tror att det kommer bli superkul!!!
 

Lekar > Lapp i pannan


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'