Kalasdags - Identifiera ett eget föremål


Identifiera ett eget föremål

Använd känseln att identifiera olika föremål. Upptäck att känseln ibland är ett bättre verktyg än synen. Ögonbindlar behövs, resten hittar du på plats.
Allt du behöver ta med hemifrån för denna lek är en duk/ögonbindel per deltagare. På plats hjälps ni åt att samla in lika många olika saker som det är deltagare. I skogen finns massor att välja på; kottar, stenar, bär, pinnar, växter, fröställningar, snäckskal mm.

Varje deltagare får sen "sin" sak och en stund på sig att bekanta sig med den. Sakerna samlas in och alla sätter sig i ring och tar på sig ögonbindlarna. När alla har förbundna ögon delas sedan sakerna ut igen och var och en får försöka hitta sin sak genom att känna på en sak i taget och skicka vidare sånt som man inte känner igen som sin egen. Hittar man sin sak behåller man den, men låter allt annat passera.

När alla tycker sig ha hittat sin sak tar man av ögonbindlarna och ser efter hur det gått.

Tar man flera liknande saker (t.ex stenar av ungefär samma storlek och färg, pinnar av samma trädsort etc) så är det ofta lättare att känna igen sin sak med hjälp av känseln än med bara blicken. Laborera gärna med det!


(Logga in för att skriva en kommentar)
Lekar > Identifiera ett eget föremål


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'