Kalasdags - Gissa vad jag ritar!


Gissa vad jag ritar!

En rita och gissa-lek för de minsta och även större barn.

Den här leken fungerar i alla åldrar, även med blandade åldrar.

Du behöver

Ett större block eller en tavla att rita på och det måste finnas utrymme runtomkring så alla kan se blocket/tavlan. Man kan också tänka sig att göra detta med en dator som är kopplad till en projektor som kan projicera en bild på väggen.

Förbered ett antal papperslappar med olika motiv som ska ritas. Är det blandade åldrar kan du göra en hög med enkla motiv och en med svårare.

Här är några enkla förslag för barn mindre än 6 år; jordgubbe, hund, bil, flygande drake, blomma, hus, barnvagn, napp.
Här är några svårare; baka pepparkakshus, sticka sig på en kaktus, vara yr i huvudet, hoppa på ett ben, försova sig, smälla en ballong osv. Man kan också ta kända personer, ordspråk eller sångtitlar.

Låt fantasin flöda!

Lek så här

Deltagarna delas in i två i lag. Ett lag får skicka fram en tecknare som läser ordet och sedan försöker rita det på pappret/tavlan. Lagkompisarna ska gissa vad som ritas.
Sätt en tidsgräns på t ex två eller tre minuter, använd gärna ett timglas eller en äggklocka som tickar högt.

Lyckas lagkompisarna komma på vad det är som ritas på tavlan får de ett poäng, om de inte lyckas får det andra laget en chans till att gissa och ta poängen. Sedan är det nästa lags tur att skicka fram en tecknare.

OBS! Den som ritar får givetvis inte skriva bokstäver, eller göra några ljud för att fuska.(Logga in för att skriva en kommentar)
Lekar > Gissa vad jag ritar!


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'