Kalasdags - Gissa hur många som finns i burken – lek för barnkalas


Gissa hur många som finns i burken – lek för barnkalas

Det här är en kul, enkel och lagom utmanande lek som barnen älskar och som är perfekt för både barnkalas och andra fester för barn. Till och med vuxna kan leka samma lek med lite variation och svårighetsgraden kan anpassas efter vilka som leker.

Bild: Shooting Bottles av Doun

Om du letar efter några fler lekar till barnkalas så finns det fler roliga tips för barnkalas här.

Ni behöver:

  • Genomskinliga glasburkar med lock, en burk per lekomgång.
  • Godis att ha i burkarna t.ex. Smarties eller Gummibjörnar. Förutom godis går det även att ha i t.ex. studsbollar, spelkulor, legobitar, suddgummin eller andra föremål som är billiga och kul - eller som hör ihop med temat.

Så här leker ni:

Leken går ut på att barnen ska gissa vilket antal det finns av något i en burk - ett enkelt koncept som alltid leder till mycket skratt och spännande moment!

  • De vuxna förbereder leken före kalaset genom att fylla burkarna med respektive innehåll.
  • För att hålla koll på hur många av något det faktiskt är i varje burk, numrera först burkarna och se till att räkna antalet av de saker ni lägger ner i burkarna. Skriv sedan ner hur många det finns i respektive burk på ett separat papper som barnen inte kan se. Alternativt så kan ni skriva antalet på varje burks undersida, så länge ingen ser vad det står under lekens gång!
  • När det är dags att leka så samlas alla framför burkarna. En vuxen eller ett större barn leder leken och börjar genom att hålla upp den första burken - barnen får lite betänketid och ska sedan enskilt gissa hur många t.ex. Gummibjörnar som finns i burken. Om det är väldigt många barn som leker så kan de få spela två och två.
  • Varje deltagare eller par får en gissning var och när alla har gissat så avslöjas det hur stort antal av något som faktiskt finns i burken. Den eller det par som har gissat närmast det faktiska antalet som finns i burken får behålla innehållet!

Barnen älskar att få klura och se vem som kommer närmast det rätta antalet och det blir ofta mycket skratt och skoj med gissningar som kan ligga långt ifrån det rätta antalet! Lek om leken tills det att alla burkarna är tomma.

Även vuxna tycker att det här är en kul lek till fest och på en vuxenfest så kan svårighetsgraden höjas genom att t.ex. pastaskruvar, ris eller något annat klurigt läggs i burken!

För ännu fler aktiviteter för barnkalas, kika på vårt stora utbud av kalaslekar här!

 (Logga in för att skriva en kommentar)
Lekar > Gissa hur många som finns i burken – lek för barnkalas


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'