Kalasdags - Att underhålla 17 barn

Att underhålla 17 barn

"När vi väl summerade vilka som skulle komma så insåg vi att folk ynglat av sig rejält, på 25 vuxna skulle ca 17 barn dyka upp!"
Efter flytt till hus så hade vi bestämt att ha inflyttningsfest. Sagt och gjort. När vi väl summerade vilka som skulle komma så insåg vi att folk ynglat av sig rejält, på 25 vuxna skulle ca 17 barn dyka upp. Goda råd var dyra. Vi vill ha någorlunda ro för vuxna att inta tilltugget och insåg att vi behövde underhålla barnen. Självklart kunde vi slänga in en film direkt i dvd:en men lite finess vore ju kul. Så jag klurade lite om en skattkarta kunde vara något. Efter lite funderande så bestämde jag mig för ett upplägg som borde dra ut lite på tiden. Jag gjorde en skattkarta och delade upp den i tre delar. I första delen fanns två skatter, dels en nyckelknippa med massa smånycklar och dels andra delen av kartan. Andra delen ledde till tredje delen av kartan, och tillsammans med de två tidigare delarna kunde man lista ut var själva skatten var.

Barnen var från 2-3 år till 11 år. Vi startade med alla barnen samlades och fick första delen och den äldsta fick bli chef. Det hela funkade mycket bra då de yngre lätt kunde hänga med och det blev ett stort gäng som tillsammans letade skatterna utan de vuxnas hjälp. Totalt tog det ca 20-30 min från första kartbiten till att de grävt upp skatten och hittat rätt nyckel. Barnen var verkligen uppspelta och glada!

Själva skatten var två stycken tecknade filmer och ganska omgående hade alla bänkat sig och popcornen kom fram. Det var riktigt sött att se tre rader med barn mumsande popcorn (på soffryggen, i soffan och de minsta på mattan).

Det hela verkade vara en succé även om någon bittert utbrast "jag trodde det skulle vara godis..". Nåväl, man kan inte göra alla helt nöjda :)


Nedre högra hörnet var del 1, övre delen del 2 och vänstra sista delen.

Att bränna kanterna gjorde jag först med tändstickor men pappret var svårt att bränna och jag kom att vi hade en gasbrännare. Med en var jag klar på två min.

Själva skatten nergrävd

Satte ett hänglås på en gammal låda och i lådan låg filmerna

Första skatten nedgrävd under grästuva

Andra skatten gömd i ett trä

Paketerade kartorna i plastpåsar

Tredje skatten


(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-09-30 23:26   Mia Althoff
Sjukt snygg karta! Skönt att se vart du lägger ribban för framtida barnkalas :):)
 

Medlemmars egna berättelser > Att underhålla 17 barn


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'