Kalasdags - Fixa roligaste tårtan med oblat (avslutad)

Fixa roligaste tårtan med oblat (avslutad)

En tårtoblat är en ätbar skiva som läggs ovanpå tårtan. Oblaten finns i massor av motiv och kan även fås med eget foto!

Så här fin kan tårtan bli med ett tårtoblat ovanpå!
Exempel på tårtoblat från eget foto. Beställ på Kalaspinglan.se
Tårtoblat är ett superenkelt sätt att göra en "vanlig" tårta speciell så att den passar temat eller födelsedagsbarnet.

Här är ett urval av bilder på tårtor med oblat på och roliga oblat jag hittat:


Kalaspinglan.se har många olika motiv och där finns även möjlighet att få ett helt personaliserat oblat genom att skicka in bild på födelsedagsbarnet!

Kalaspinglans tips för perfekt resultat med tårtoblat


  • Man bör tänka på att förvara oblaten torrt och mörkt i rumstemperatur (bör ej ligga i solljus och inte i kylskåp).

  • Bäst blir den när man lägger den på en gräddtårta då den behöver fukt för att mjukna och "klistras" fast på tårtan.

  • Har man t ex marsipan på tårtan istället så måste man ha en tårtgelé emellan som gör att oblaten mjuknar. Att lägga den på glasyr går också om den inte har hunnit stelna och är för torr, tänk dock på att inte använda mörk glasyr om du har en ljus tårtbild för då kan glasyren kanske synas igenom bilden.

  • För att kanten inte ska synas så är ett tips att spritsa grädde runt bilden eller dekororera med sockerfigurer.

  • Oblaten bör läggas på ca en timme före servering så att den hinner mjukna ner, och efter det kan tårtan med oblaten stå i kylskåp.

  • Vid servering är det viktigt att ha en vass kniv att skära tårbitarna med så att man tränger igenom tårtbilden ordentligt och inte drar med sig hela bilden när man försöker skära med en vanlig tårtspade.

Detta formulär kan ej längre fyllas i


(Logga in för att skriva en kommentar)
Gör det själv! > Fixa roligaste tårtan med oblat (avslutad)
 Barnunderhållning för privata personer samt företag i Stockholm"
Solna


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'